Son Konu

1500 – 2000 TL arası en iyi işlemciler

Garfield

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
171,000
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
1500-2000-tl-arasi-en-iyi-islemciler.jpg

1500 – 2000 TL arası en iyi işlemciler yazısı ile sizinleyiz. Belirlediğiniz bütçeye uygun olan işlemci önerisi olacak işlemci fiyatları listesini sizin için hazırladık. Bu fiyat aralığında satışta olan ve özellikleri ile performansı dikkat çeken modelleri listeledik.

Günümüzün en çok kullanılan teknolojik ürünlerinden olan bilgisayar için işlemci seçiminde doğru tercih gerekiyor. Çünkü bu tercih doğrultusunda bilgisayarın diğer donanımları için gerekli seçimler yapılıyor. Bunun için her bütçeye özel olarak geliştirilen işlemciler arasında yüksek rağbet gören ve performansıyla kendisini kanıtlamış modelleri bu listeye dahil ettik.

Listede hem AMD hem de Intel marka işlemciler yer alıyor. Fiyat ve performans konusunda kullanıcıları etkilemeyi amaçlayan modeller, kendi arasında büyük rekabet içinde. Bu modeller listesine göz atarken de işlemcilere ait temel özellikleri başlık altında inceleyebilirsiniz. Bu özelliklerle birlikte işlemcilerin fiyatlarına dair bilgi de ilgili başlık altında yer alıyor. Modeller için belirtilen fiyatların ortalama fiyatlar olduğunu belirtmekte yarar var. Listede yer alan modeller ucuzdan pahalıya olarak ve markalar ayrılmış bir şekilde sıralandı.

1500 – 2000 TL arası en iyi işlemciler hangileri?


Günümüzde kullanıcılar performansla birlikte model fiyatlarını da seçimde kıstas olarak belirlemiş durumda. Bu nedenle firmalar da iki konu üzerine rekabete girerek en iyi tercihi kullanıcılara sunmak istiyor. Her sene gelen yeni modellerle de kullanıcıların satın alabileceği model sayısı artıyor. Listemizde de yer alan modeller orta – üst performans sağlayan işlemcilerden sayılabilecek modeller olarak kendisini gösteriyor. Listede yer alan modeller, yüksek performanslı işlemcilerin gerisinde kalmış olsa da hatırı sayılır performanslarıyla da dikkat çekiyor.

Listede iki firmanın modellerinin, fiyat ve performans konusunda birbiriyle yarış içinde oluğu dikkat çekiyor. Özellikle performans testlerinde birbirine yakın değerler veren modeller, fiyat konusunda da yakın olarak kullanıcıların karşısına çıkmış durumda. Bu rekabet de kullanıcıların işini kolaylaştırıyor. Çünkü performans ve fiyatla birlikte müşterilerin memnun olacağı fiyatlandırma gerekiyor. Kullanıcılar, seçecekleri işlemciden sonra anakart, ekran kartı, RAM ve PSU gibi diğer donanımlar için kararını belirleyebilir. Bu donanımlar için işlemci seçiminin önemli olduğunu söylemek mümkün.

Listede önce AMD modellerine ve sonrasında Intel modellerine göz atacağız.

AMD Ryzen 5 3600
1500-2000-tl-arasi-en-iyi-islemciler-2.jpg
Listemizde en uygun fiyatlı model olarak kendisini gösteren AMD Ryzen 5 3600, özellikleri incelendiğinde karşımıza 6 çekirdek ve 12 iş parçacığı bilgisi çıkıyor. 3.6 GHz temel çalışma hızına ve 4.2 GHz boost hıza sahip olan model, AM4 soket tipini destekliyor. PCI Express 4.0 desteğini kullanıcılara sunan model, 7 nm fabrikasyon süreciyle üretildi. Modelin 65 W TDP değeri bulunuyor.

DDR4 tipinde ve 3200 MHz hızında RAM desteği bulunan model en fazla 128 GB RAM destekleyebiliyor. Temmuz 2019’da piyasaya sunulan model, 1400 TL ile 1600 TL arasında değişen fiyat etiketine sahip. Model, listede yer alan diğer AMD ve Intel işlemci fiyatları incelendiğinde uygun fiyatlı olarak kendisini gösteriyor. Bu nedenle modelin daha çok tercih edilebileceğini söylemek mümkün.

 
Üst Alt