Son Konu

2012 Yılında İnsanların Kumanda Ellerinde Sabırsızlıkla Beklediği Efsane Televizyon Dizileri

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-be10c7d1197b02ea5b479173681e12e2b1d9870c.jpg


Biraz daha yaşlandığınızı görmek istiyorsanız 2012 yılına gidelim ve o yıl kumanda elimizde televizyonda hangi dizileri bekliyorduk daima birlikte hatırlayalım.

Dizi konuları beyazperde.com sitesinden alınmıştır.



Suskunlar



Kimi çocuklar çok çabuk büyür, bir gün kâfi mesela büyümeye. Onlar pak bir kusur yaptılar ve bir günde büyüyerek çocukluklarına veda ettiler. O günden sonra kelam verdiler birbirlerine, sustular ve kentin dört bir yanına dağıldılar.Yıllar sonra içlerinden biri, hepsini bir ortaya topladı. Başladıkları işi bitirmek için. Hepsi apayrı hayatların içinde olan bu dört adam, yıllar sonra bir ortaya geldiler. Gerilerinde bıraktıkları paylaşılamayan aşkları ve önlerinde duran intikamlarıyla..
Onlar yıllarca sustular, artık konuşma vakti...

Seksenler




Merdaneli çamaşır makinelerine, vatkalı bluzlara, kabarık saçlara, sobada pişen kestanelere, anket defterlerine, siyah önlüklere, kolalı yakalara, misket dolu torbalara bir seyahat yapmak ister misiniz?Seksenler tam olarak bunu vaadediyor izleyiciye. 80'lerin başından günümüze kadar yaşanan değişimin kıssası eğlenceli bir sit-com olarak karşınızda. Toplumsal hayat nasıl değişti, hayatımıza giren yenilikler bizi nasıl etkiledi?
Dizi 80'lerde yaşayanlar kadar o yıllarda şimdi çocuk olan, hatta o yılları hiç yaşamamış olanların da ilgisini çekecek.

Benim İçin Üzülme




İstanbul'dan Batum'a, Kars'tan Artvin'e uzanan, özgün kıssası Mahsun Kırmızıgül'e ilişkin olan bir aşk masalı Benim İçin Üzülme.Karadeniz'in iki esaslı ailesinin oğulları, yakın arkadaş ve kan kardeşi olan Niyazi ve Harun, Karadeniz'e mevsimlik çalışmak için doğudan emekçi olarak gelmiş Buke'ye aşık olurlar. Bu aşk iki aileyi de acıyla tanıştıracak ve bitmeyecek bir tartışmayı başlatacaktır.

Karadayı




Bir kabadayının kıssasını anlatacak olan Karadayı, 1970'li yılları kendisine fon yapıyor. Dizide kunduracı bir baba oğulun kıssası televizyona aktarılırken, başrollerde usta oyuncu Çetin Tekindor, Kenan İmirzalıoğlu ve İmirzalıoğlu'nun büyük aşk yaşayacağı Bergüzar Korel yer alıyor...

İşler Güçler



Üç yakın arkadaşın, oyunculuk yolundaki meşakkatli ve güldüren maceraları.. Ahmet başrol oynayarak başladığı oyunculuk serüveninde bir daha hiç o kadar şanslı olamamış, eski günlerin hasretinde bir oyuncudur. Murat dala geç girmiş olmasına karşın çok çalıştığını ve hak ettiği yerde olmadığını düşünmektedir. Sadi ise, gümrük memurluğu yaptığı günleri arkasında bırakıp oyuncu olmaya gelmiş, bu yolda her şeyi yapmayı göze almış biridir.Üç kafadar kendi sinemalarını çekmek isterler lakin bir üretimci bulmak hiç kolay değildir. Sonunda sadece para için Meslek Öyküleri isimli belgeselin sunuculuğunu yapmayı kabul ederler.
Başlarda kolaymış üzere görünen bu iş, üç kafadarın başına bela olur çıkar...

Huzur Sokağı




Muharrir Şule Yüksel Şenler'in tıpkı isimli yapıtından esinlenerek çekilen dizi, 1970'lerde Birleşen Yollar ismiyle başrollerinde Türkan Şoray ve İzzet Günay'ın oynadığı bir sinema sineması olarak da çekilmişti.Farklı dünyaların insanları olan Bilal ve Feyza'nın aşkları, huzur dolu bir semtin fon olduğu bir mahallede yaşanır. Güçlü ve fettan kız Feyza, mahallenin genci Bilal'i baştan çıkarmak isterken, ona aşık olup kendi hayatını değiştirmeye başlar. Lakin bu aşkın başlangıç sebebi zımnî kalmayacak, memnunluk uzun sürmeyecektir...

Dila Hanım




Necati Cumalı'nın yapıtından birinci olarak beyazperdeye uyarlanan ve başrollerinde Türkan Şoray ile Kadir İnanır'ı buluşturan Dila Hanım, yıllar sonra küçük ekranda..Ağaların, beyefendilerin, kendi kanunu kendi koyanların karar sürdüğü Sarıgöl'de, ölen eşinin akabinde bu nizama yalnız başına karşı koymaya çalışan kentli Dila, adaleti ararken kocasının katilinde aşkı bulur.

Palavra Dünya




Avrupa Yakası'nın müellifi Gülse Birsel'den kahkaha dolu bir güldürü daha. Her hafta gündemi yakalayan göndermeleri ve konuk oyuncularıyla, türk televizyonlarının özlediği güldürüyü tekrar ekrana taşıyan Palavra Dünya, bir kadro garip tesadüfler sonucu Cihangir'de bir ortada, tıpkı terasta yaşamak zorunda kalan büyük bir aile ve karşı dairelerindeki kiracılar olan oyuncuların, komik öykülerinden oluşuyor.

Konuta Düşen Yıldırım



Babası öldükten sonra bir başına kalan Muazzez, hiç tanımadığı amcasının konutuna yerleşir. Oğulları ile birlikte yaşayan amcasının konutuna gelen bu genç ve hoş kız, adeta meskene düşen bir yıldırımdır. Amcasının oğulları Namık ve Faik, hoşlar hoşu Muazzez'e aşık olurlar.

Son



Bazen hiçbir şey göründüğü üzere değildir. Hiçbir hayat, hiçbir insan, hiçbir evlilik.. Bir gün aslında tüm hayatınızın koca bir palavradan ibaret olduğu gerçeğiyle yüzleşebilirsiniz.
Aylin ve Selim, birbirlerine aşkla bağlı, memnun bir çifttir. Yedi yaşına basacak olan oğulları Ömer’in yedinci yaş gününü kutlamak için, meskenlerinde bir parti verirler. Partide Selim'in çocukluk arkadaşı Halil, onun sıkıntılı eşi Alev, Halil'in polis ağabeyi Ali ve onun eşi Feride de vardır.
Tüm ailenin bir ortada olduğu bu memnun gecenin sabahında, iş için Frankfurt'a uçacak olan Selim'i eşi Aylin havaalanına bırakır. Selim'in bu seyahati bütün ailenin hayatını sonsuza kadar değiştirecektir.
 
Üst Alt