Son Konu

2020 Hac kura sonuçları açıklandı, e-Devlet kilitlendi!

bilgisayarci

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,563
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
95
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Bu%2Dyil%2Dhac%2Dfiyatlari%2D26%2Dbin%2DTL%2Dden%2Dbaslayacak%2D230037%2Ejpg

Hac ibadetini yerine getirmek üzere Türkiye'den kutsal topraklara gitmek için başvuruda bulunan 2 milyonu aşkın hacı adayı ve yakınlarının heyecanla beklediği hac kuraları sonuçlandı. Yoğun ilgi nedeniyle e-Devlet portalı kilitlendi. Hac kura sonuçları e-Devlet portalından TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile öğrenilebiliyor. Ayrıca hacı adaylarına kısa mesaj yoluyla kura sonucuna ilişkin bilgi iletilecek.

Kura çekiminde kesin kayıt hakkı elde eden hacı adaylarına kayıt belgeleri e-Devlet üzerinden verilecek. 2020 hac kurası sonuçlarını merak edenler haberimizde vereceğimiz link üzerinden sonuçları görebilecek...

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, yaptığı açıklamada, hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gitmek üzere ilk kez bu yıl kayıt yaptıranların, müracaatlarını e-Devlet üzerinden tamamladığını belirtti.

2020 HAC KURA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Hacı adaylarına kısa mesaj yoluyla kura sonucuna ilişkin bilgi iletileceklerini hatırlatan Bircan, şunları söyledi:



"Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile vatandaşlar kendilerine kuranın çıkıp çıkmadığını e-Devlet üzerinden sisteme girdiklerinde öğrenebilmektedir. Vatandaşlarımızın e-Devlet üzerinden sorgu yapabilmesi için PTT şubelerinden şifre almaları zaruridir. Ayrıca 13 Ocak saat 08.00'den itibaren hac kesin kayıt belgeleri de e-Devlet üzerinden verilecek."

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE 2 BİN KİŞİLİK KONTENJAN

Bircan, hac kesin kayıtlarının 13-24 Ocak'ta müftülükler ve acenteler aracılığıyla yapılacağını aktararak, Başkanlığın internet sitesinde yetkili acentelerin listesinin bulunduğunu bildirdi.

Şehit eşi, evlenmemiş çocuğu, anne, babası ile gazi ve eşlerinden başvuruda bulunanların kurasız hacca götürüleceğini anımsatan Bircan, "Şehit yakınları ve gaziler için bu yıl 2 bin kişilik bir kontenjan ayırdık. Geçen sene başvuranların sayısı 1600'dü. Sayının fazla olması durumunda kontenjanı artırabiliriz. Şehitlerimiz için elimizden geleni yapacağız. Başvuru sayısı 2 binden fazla olduğu takdirde onlara ayrıca kontenjan tahsis edebileceğiz." diye konuştu.



ANİMASYONLA ANLATILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2020 hac organizasyonu ve katsayılı kura sistemiyle ilgili merak edilenleri anlatan kısa animasyonlar hazırladı.

Diyanet İşleri Başkanlığının sosyal medya hesaplarından yayınlanan 2 animasyonda, hac farizasını yerine getirmek için başvuru yapan hacı adaylarına katsayılı kura sistemi, kura çekimi, sonuçların nasıl öğrenileceği ve kesin kayıt için yapılacaklarla ilgili bilgiler verildi.

2020 HAC KURA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

E DEVLET HAC KURA SONUÇLARI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 9 Ocak Perşembe günü yapılacak hac kuralaları çekilişi sonrası kutsal topraklara gitmeye hak kazanacak isimler listesi de açıklanacak. Hac kuraları sorgulama işleminizi de bu sayfa üzerinden yapabileceksiniz. 
 
Üst Alt