Son Konu

2020 yılı mücevher modası trendleri

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
2020-padme-designs-pirlanta-ve-degerli-tasli-kolyeler-yatay.jpg
Padme Desings’ın kurucusu mücevher dizayncısı İpek Selek Adıgüzel, 2020 yılında mücevher yerküresinde öne çıkacak trendler hakkında malumat verdi.
 
Farklı zincirler ve renkli taşlar

Farklı kalınlık ve farklı çeşitlerdeki zincirlerin birkaç seridir en önde olan trend olduğunu belirten Adıgüzel, “Üst üste takılarak zenginleştirilen zincirlerin kimi devir uçlarında kolye ucu kimi hengam ise daha sade bir tasarım olabiliyor. Renkli taşların ise modası geçmiyor.
 
2020-padme-designs-renkli-tas-kupe-4633.jpg

Renkli taşlar geçtiğimiz dönemden tesirini sürdüren trendlerden. Modele münâsib bir halde hususî kesim büyük renkli taşlar, mücevherleri hem daha gösterişli hem de daha çağdaş yapıyor. Bilhassa lapis, onyx, malachite ve quartz çeşitleri kolay kesilen ve etkileyici taşlar arasında mekan alıyor” dedi.
 
Sarı altın ve tekrar Victoria periyodu

 
2020-padme-designs-lotus-cicegi-pirlanta-kolye-8034.jpg

Sarı altının ve Victoria devrinin ise geri döndüğünü kaydeden Adıgüzel, şu malumatları verdi: “Yıllardır pembe altının popülerleşmesiyle sıkça rastlamadığımız sarı altın artık geri döndü. Geçtiğimiz yıllarda daha ‘alaturka’ olarak nitelendirdiğimiz sarı altın artık tam aykırısı bir istikamet aldı ve en asrî renk haline geldi.

Pembe altın, tene daha yakın rengiyle yumuşak bir geçiş yaratırken, sarı altın daha çarpıcı bir hava katıyor. Mahsusen zincirlerde sık sık rastlayacağımız sarı altına gözümüz çabucak alışmaya başladı. Victoria devri ise romantik mücevherlerden oluşuyor. Farklı montür çeşitleri, ince detaylar ve ‘locket’ şekli kolyeler ön planda olacak.”
 
Layering ve su yolu

 
2020-padme-designs-ugur-kolyeleri-pirlanta-altin-8189.jpg

2020’de layering ve su yolu dizaynların da ön planda olacağını lisana getiren Adıgüzel, “Bir devir ince dizaynların üst üste takılmasıyla tanınan olan layering artık farklı bir cephe aldı. İnce dizaynlar mahalline birçok büyük ve farklı tasarım üst üste takılarak "more is more" denebilecek bir tesir yaratılıyor.

Yeni bir trend de su yolu kolyeler. Artık kasada düğün bekleyen su yolu kolyeler günlük hayatın birer modülü haline geliyor. Öteki kolye ve zincirlerle birlikte takılıp layering modasına da uyuyor. Bu kadar bedelli bir mücevheri günlük hayata taşımak istemeyenlere ise pırlantasız su yolu stili kolyeler cazip geliyor” dedi.
 
reis-kuyumculuk-harf-kolye-metrelik-altin-zincir.png
Kişiselleştiriler kesimlerin da 2020’de süreceğini söyleyen Adıgüzel, gerek bir harf gerekse bir yazı olacak biçimde kişiselleştirilen mücevherlerin her devir çok tanınan olduğunu, kimseye mahsus olmaları nedeniyle mücevher ve kullanıcısı arasında farklı bir bağ yarattığını belirtti.
 
Trendleri moda dalı belirliyor

Trendlerin nasıl belirlendiğini hakkında da görüşlerini paylaşan Adıgüzel, “Aslında moda yerküresinde olduğu üzere geçmişte tesirli olan akımlar sırayla geri geliyor.

Geçtiğimiz periyotlarda arka deco ve retro akımları geri gelmişti. Artık ise biraz Victoria'ya kaymaya başladık. Tıpkı moda yerküresindeki üzere büyük moda hanelerinin defileleri ve kesimdeki kıymetli şahısların tercihleri doğrultusunda trendler şekilleniyor. Mücevherin en hoş yanı ise kıyafetin tersine dizaynların çoğunlukla devirsiz olması. Ve her akım geri geldiğinde sahip olduğunuz mücevher yine çok tanınan oluyor” dedi.
 
2020-padme-designs-kalin-zincir-kolye-4507.jpg
 
Üst Alt