Son Konu

2021 YAZININ SAÇ STİLİ İLHAMI: FARRAH FAWCETT

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
f3bf49d9-2781-4bdc-a027-a8888aad4d72-fawcett1.jpg

Abba, ispanyol paçalar, kroşe üstler, çiçekli elbiseler, püsküllü yelekler ve çok daha fazlası… 1970’li yıllar 1970’li yıllarda bile bu kadar besbelli değildi! Instagram ve TikTok’ta tekrar hayat bulan 70’ler tarzları yalnızca podyumlardaki kıyafetlere değil saç ve makyaj tarzlarına de ilham kaynağı oluyor. Perde kaküller ve muhteşem kabarık kıvırcık saçların yanı sıra son günlerde çok besbelli bir 70’ler tarzı öne çıkıyor: Farrah Fawcett.

TikTok’ta milyonlarca izlenim alan Fawcett saç tutorial görüntüleri, bu ikonik tarzın geri döndüğünün en büyük ispatlarından biri. Kocaman dalgalar ve kabarık saçlar oluşan bu saç tarzı 70’li yıllarda Farrah Fawcett ile özdeşleştirilirken, şimdilerde ünlülerden influencerlara kadar herkes bu usulün peşinde. Üstelik çok daha büyük ve çok daha kabarık bir halde!









TikTok’u ne kadar çok seversek sevelim, yüzlerce görüntü ortasından ‘Charlie’nin Meleği’ Farrah Fawcett’in saç tarzını nasıl yapacağınızı anlamak biraz sıkıntı olabilir. Bu nedenle Fawcett saç tarzında ustalaşmanız için aşağıdaki adımlara göz atabilirsiniz…









FARRAH FAWCETT SAÇI NASIL YİNE TANINAN OLDU?

Karantinada geçen bir yılın akabinde her gün birebir saçı yapmaktan sıkıldık! Tüm dünya olarak daha gösterişli daha kabarık ve mutlaka daha etkileyici bir tarza muhtaçlığımız var. Hacimli saçlar her vakit çok eğlenceli. Bilhassa yaz aylarında bu saç tarzı ile en sade elbisenizi giyseniz bile tüm gözleri üzerinize toplamanız garanti!









70’LER DALGALARINA EN UYGUN SAÇ TARZI HANGİSİ?

Farrah Fawcett’in ikonik saç tarzı yalnızca tarz ile alakalı değil. Bu bir ömür biçimi. Latife yapmıyoruz! Fakat bu tarzı denemenin asıllarından biri saç kısmınıza dayanıyor. Dalgalı, kıvırcık yahut düz saç tarzı Fawcett tarzı için çok fark yaratmıyor fakat saç bölümünüz bu tarz için hayli kıymetli. İlkbahar Yaz 2021 trendleri ortasında olan oversized kakül bölümü ile birleşen Fawcett tarzında, çok katlı bir kesim tercih edilmeli. Yüzünüzü çerçeveleyen katlı bir kesim ile New York’un ikonik kulübü Studio 54’u 2021’e taşımaya hazır olun.









Şayet Fawcett tarzını denemek için radikal kesitlere hazır değilseniz o vakit bigudi idare ile ilerleyebilirsiniz. Sıkı ve gevşek sardığınız bigudiler ile yahut maşa ile saçlarınızda katlı bir illüzyon yaratabilirsiniz.

Saç tarzına gelecek olursak, 1970’lerde herkesin bu saçları kullandığını düşünürsek, düz, kıvırcık yahut dalgalı dediğimiz üzere fark etmiyor. Gerçek saç şekillendirme eserleri ve spreyleri ile tüm yazı bir Charlie’nin Meleği olarak geçirebilirsiniz.

FARRAH FAWCETT SAÇ TARZI NASIL YAPILIR?

HAZIRLIK:Hacimli saçlar için gereksiniminiz olan tek şeyin saç spreyi olduğunu zannediyorsanız biraz yanılıyorsunuz. Saç spreyinden evvel hacim katan bir şampuan ile saçınızı sürece hazırlayın. Saçınız kabarık ve kalın telli ise yatıştıran ve yumuşatan bir şampuan deneyebilirsiniz. Şayet kıvırcık saçlarınız varsa Fawcett tarzını denemeden evvel saçlarınızı düzleştirmenizi tavsiye ediyoruz.












BİGUDİ SİSTEMİ: Isılı bigudiler, 70’li yılların vazgeçilmez hoşluk sırlarından biriydi. Artık maşa ve saç şekillendirme aygıtları kullanıyor olsak da bu nostaljik tarz için nostaljik gereçlere gereksinimimiz var. Büyük bigudiler ile daha zahmetsiz dalgalar elde ederken, sıcak bigudiler ile daha kalıcı bir tarz yaratabilirsiniz. Saçlarınıza şekillendiricilerden daha az ziyan veren bigudiler daha parlak ve sağlıklı bir görünüm de sağlıyor.

Yüzünüzü çerçeveleyen saçlarınızdan başlayarak bigudileri sarmaya başlayın. Isılı bigudiler otomatik olarak saçlarınızı şekillendirirken olağan bigudileri uyguladıktan sonra saç kurutma makinesi ile ısı vermeniz gerekiyor. Başınızın zirvesindeki saçları yatay bir biçimde sarmaya devam edebilirsiniz, yüzünüzü çevreleyen saçları ise dikey bir halde sarın. Saç uçlarını bigudilerin altına sabitlemeye dikkat edin yoksa eşitsiz bir görünüm oluşabilir. Isı sürecinden sonra bigudileri dikkatlice saçınızdan çıkarın. Başınızı öne eğdikten sonra kalın uçlu bir tarak ile dalgaları nazikçe açın.









SAÇ ŞEKİLLENDİRİCİ USULÜ: Isıya karşı koruyan bir eseri saçlarınıza uygulayın ve saçlarınızı kısımlara ayırın. Yüzünüzü çevreleyen saçlardan tutam tutam alarak yüzünüzden karşıt tarafa hakikat maşaya sarmaya başlayın ve 5-10 saniye bekleyin. Uygulama yaptığınız yerleri saç tokası ile tutturun yahut saç spreyi ile sabitleyin. Tüm saçınızı dalgalandırdıktan sonra başınızı öne atıp dalgaları elinizle şekillendirin.
 
Üst Alt