Son Konu

2023 SEO Trendleri nelerdir?

Forumdas

Editor
Katılım
6 Ara 2022
Mesajlar
7,544
Tepkime
15,298
Puanları
113
Konum
adana
Web
forumdas.com.tr
Credits
-11
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Günümüzde artık arama motorları dur durak demeden gelişim göstermeye devam ediyor. 2016 yılına artık son noktayı koyup 2023 yılını komple mercek altına alarak dijital pazarlama ortamını artık incelememiz gerekiyor. 2023 yılına ait şimdilerde pek çok SEO trendlerinin de devrede olduğunu söylemek isteriz. Geçtiğimiz aya göz attığımızda ise SEO alanında oldukça fazla gelişmelerin yaşanmış olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz.

Kullanıcı Amaçlı Optimizasyon

Her ne kadar anahtar kelimeler hala önemini korurken, basit kelimelerin de basit sonuçlar çıkardığı düşüncesini pek çok kişi tam anlamıyla anlamıyor. Arama motorları artık kullanıcıları daha iyi tanıyıp ne istediklerini anladığı bir döneme girerken her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Üstelik artık tüketicilerde ne aradıklarını çok iyi bilir hale geldi. Bu yüzden kullanıcıların çoğu arama motorlarına tam anlamıyla veri toplayarak sorgulatabilecek kelimeleri girerek hızlı şekilde arama sonuçlarına ulaşmak istiyor. Seo stratejileriniz için ise artık en önemli kıstaslardan birisi olarak araştırma yapmak karşımıza çıkıyor diyebiliriz. Kullanıcıların sizin sayfanızı ziyaret edip arama yapmaya başladığında ne arama yapıyor? Tüm bunların sorusunu öncellikle vermeniz gerekiyor. Bunun araştırmasını yaptığınız takdirde ise kısa zaman da sitenizin en çok başvurulan siteler arasında yer alma başarısına sahip olduğunu fark edeceksiniz. Diğer bir yapılacak eylemlerden birisi de optimize etmek olduğunu belirtmek istiyoruz. Arama verilerini toplayın ve ardından sıralamanızı da en hızlı şekilde arttırmaya yardımcı olacak değişiklikleri bir an önce uygulamaya başlayın. İçeriğinizi daha çok ise okuyucu deneyimini yansıtacak şekilde tutun ve tüketici hikâyesini anlatmaya başlayın.

En son yapılması gereken en temel dikkatli çalışmalardan birisi de uyarlamaktır. Neyin işe yaradığını neyin yaramadığını görebilmek için ise sürekli olarak analiz takibi yapıyor olmanız mantıklı bir yol olmaya başlayacaktır.

Zengin Cevap (Rich Answer) ve Snippets Yolları

Online kullanıcıların hemen hepsi cevap bulabilmek adına ilk iş olarak Google arama motorlarına yönelir. Google ise bizlerin işe yarayacak videoları, resimleri, bilgileri hemen ortaya çıkartır. Şema biçimlendirmesi yahut yapısal veri biçimlendirme işlemleri doğal olarak arama motorlarının sonuç sayfasında yer alan listelerin görüntülenmesine de yardımcı olmaktadır. Atıyorum Google ortamında köfte tarifiyle ilgili bilgilere ulaşmak istedik ve arama yaptık. Sonuç sayfası içerisinde doğru cevabın yanında aynı zamanda yorumları, kalori bilgilerini, ne kadar süre de pişirebileceğinizi görmüş olacaksınız.

Mobil Kullanımlarının Her Geçen Gün Artması

Teknolojinin hız kesmeden ilerlemesi ile birlikte doğal olarak mobil kullanım oranlarında da her yıl daha fazla artış yaşanmaya başlıyor. SEO çalışmalarını bu yöne doğru kaydırarak mobil üzerinden sorunsuz şekilde arama yapabilmenize de imkân yaratmış oldu. Hatta baktığımız da artık online platform içerisinde yer alan birden farklı sitelerin ziyaretçi trafiğini daha çok mobil üzerinden almış olduğunu net bir şekilde fark etmiş oluyoruz. Hatta Mayıs 2015 yılı içerisinde yapılan bir açıklamaya bakıldığında Mobil üzerinden yapılan aramaların masa üstü aramalarından daha fazla olduğu söylendi. Hal böyle olunca d Seo çalışmaları artık mobil odaklı olarak düşünülüyor ve buna yönelik çalışmalar dur durak demeden devam ediyor.

Sesli Aramalar Devrede

Teknoloji dünyası içerisinde var olan projelerden birisi de sesli arama diyebiliriz. Teknolojide de güncellemelerin hız kesmeden gelişim göstermesiyle artık sesli aramalar üzerinden de arama motorlarının etkin bir şekilde kullanılmaya başlandığını görebiliyor. Önümüzde ki birkaç yıl içerisinde de bu aramaların daha fazla artış yapmaya başlanacağının altını da çizmek isteriz.

Sosyal Medyada Paylaş
 
Üst Alt