Bu konuda İslam dininde büyük önemi olan ve her Müslümanın kılması gereken namaz ibadeti için 5 vakit namaza nasıl niyet edilir? sorusunun cevabına ulaşabilirsiniz. Bu konuda beş vakit namaza niyet konusunu kısaca açıklayacağız.
5 Vakit Namaza Nasıl Niyet Yapılmalıdır?
Bütün Müslümanların Yatsı namazından sonra kıldığı ve 4 büyük mezhepten Hanefi mezhebine göre vacip olan 3 rekatlık vitir namazı için niyet konusunda kısaca şunları diyebiliriz. Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi hazretleri şöyle buyurmaktadır.“Vitir Namazına Hanefiler Niyet ettim Vitir namazını kılmaya demesi de kafi olacaktır.”
1. Niyet ettim Allah rızası için bu günkü sabah namazının 2 rekat sünnetini kılmaya 2. Niyet ettim Allah rızası için bu günkü sabah namazının 2 rekat farzını kılmaya
2. Öğlen Namazı
1. Niyet ettim Allah rızası için bu günkü öğlen namazının 4 rekat sünnetini kılmaya 2. Niyet ettim Allah rızası için bu günkü öğlen namazının 4 rekat farzını kılmaya 3. Niyet ettim Allah rızası için bu günkü öğlen namazının 2 rekat son sünnetini kılmaya
3. İkindi Namazı
1. Niyet ettim Allah rızası için bu günkü ikindi namazının 4 rekat sünnetini kılmaya 2. Niyet ettim Allah rızası için bu günkü ikin namazının 4 rekat farzını kılmaya
4. Akşam Namazı
1. Niyet ettim Allah rızası için bu günkü akşam namazının 3 rekat farzını kılmaya 2. Niyet ettim Allah rızası için bu günkü akşam namazının 2 rekat sünnetin kılmaya
5. Yatsı Namazı
1. Niyet ettim Allah rızası için bu günkü Yatsı namazının 4 rekat ilk sünnetini kılmaya 2. Niyet ettim Allah rızası için bu günkü Yatsı namazının 4 rekat farzını kılmaya 3. Niyet ettim Allah rızası için bu günkü Yatsı namazının 2 rekat son sünnetini kılmaya
Vitir Vacip Namazı
1.Niyet ettim Allah rızası için bugünkü 3 rekat Vitir vacip namazını kılmaya