Son Konu

Adsl Bağlantısıyla Server Kurmak (Resimli Anlatım)

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Adsl bağlantılı server kurmak
Server nasıl kurulur resimli anlatım

Adsl bağlantısıyla evde veya iş yerinde server kurmak

Oncelikle bunu yapabilmemiz icin,

1Adsl modem
2Calışan bir bilgisayar
3Adsl bağlantısı

İşletim sistemini kurduktan sonra bizi en cok zorlayacak şey dns, domain ve host acma sorunlarıdır Bunu cozmenin en kestirme yolu da plesk kurmaktan gecer

İternette kopmalar olacak ve ip numaramız değişeceği icin ip numaramızı muşteri hizmetlerini arayarak sabitlememiz mantıklıdır Ttnet icin 4440375

Elektirik kesintilerini de duşunerek hazırda bir guc kaynağı bulundurmak gerekebilir

Kurulum ve Ayarlar

Ben modem olarak phlips 4 portlu wireless kullanıyorum Oncelikle modemimizin portlarını ayarlamamız gerekir Bu ayarlar sitemize gelen ziyaretcilerin modem sayfasıyla karşılaşmaması icin mutlaka yapılmalıdır
Pc miz otomatik olarak hangi ip yi aldıysa ben o ip yi modeme sabitleyeceğim Bunu oğrenebilmek icin Yerel Ağ bağlantısına tıklıyoruz karşımıza İp numaramız 19216827 olarak cıktı

imagesadslbaglantisiylaserverkurmakresimlianlatim5b04cfa19f5ad

Şimdi modemimize bağlanıp bu ip numarasına portlarımızı yonlendireceğiz
Modemin Gelişmiş ayarlarına tıklıyoruz Sanal Sunucu yazan kısımdan ip numaramıza yonlendireceğimiz portları giriyoruz

imagesadslbaglantisiylaserverkurmakresimlianlatim5b04cfa2f1e04

Web sayfalarımız icin 80 numaralı portu, uzak masa ustu icin 3389, Mysql icin gerekli olacaktır diye 3306, 21 ftp portunu ben eklemedim, ancak siz ekleyebilirsiniz
Modeme port ekleme işini bitirdikten sonra serverimizin ip numarasını sabitleyeceğiz

imagesadslbaglantisiylaserverkurmakresimlianlatim5b04cfa40f421

Resimde numarası sırasına gore hareket ederek ip numaramızı giriyoruz Modeme eklenen ip numarası pc mize aynı girilmelidir Bu işlem modeme birden fazla pc nin bağlanabilmesi ve diğerlerinin etkilenmemesi icin gereklidir Boylece diğer bilgisayarlarınızı normal bir şekilde internette kullanabilirsiniz

Artık pc mize ip numaramız uzerinden ulaşabiliriz
Fakat biz ip uzerinden değil de domainler kullanarak bu işlemi yapmak istiyoruz En başta yazdığım gibi bu işlemi bize en kolay olarak yapacak şey plesk programıdır
Pleskimizi kurduktan sonra serverla işimiz neredeyse bitti sayılır Domainlerimizi ekledik ve yapmamız gereken dns işlemlerimizi halletmek

imagesadslbaglantisiylaserverkurmakresimlianlatim5b04cfa5112b2

Üst Alt