Son Konu

Ağız ve diş sağlığı; beslenme, konuşma ve estetik açıdan önem taşır.

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Ağız ve diş sıhhati bozulan kişi yiyecekleri gereğince öğütemez, konuşurken sesleri çıkarmakta zorlanır ve ( kaybedilen dişlerin alanına göre) estetik olarak hiç şirin olmayan bir görünüm laf konusu olur.

Bu nedenle sistemli ve ehil bir ağız – diş bakımı gereklidir.
Ağız bakımında en kıymetli vazife kişinin kendisine düşmektedir.
Kâfi vakit ayırarak, sistemli bir biçimde yapılan bakım ile birçok sorunun oluşmasını engelleyebilirsiniz.
Biz diş doktorlarına düşen hizmet ise 6 ayda bir yapılan denetimlerle yapılan bakımı denetlemek, gözden kaçan – ihmal edilen – nahiyeleri izleyip temizlemektir.
Günümüzde, çağdaş memleketlerde Tedavi edici hekimliğin noktasını Kollayıcı hekimlik almıştır.
Mahsusen dişhekimliği üzere mecbur olunmadıkça gitmekten kaçınılan, ama son ana gelindiğinde de sevimsiz ve pahalı bir yığın tedavi gerektiren bir kolda, Hami – Önleyici hekimliğin ne denli yararlı ve başarılı olacağı ortadadır.

Yani :
Dişleriniz sizi diş tabibine gitmek zorunda bırakmadan, siz dişlerinizi bakıma götürmelisiniz ?

Ağız bakımında neler, nasıl kullanılmalıdır?

1. Diş fırçası : Güzel bir diş fırçası baş kısmı kısa, düz saplı ve orta sert naylon kıllardan üretilmiş olmalıdır. Elektrikli diş fırçalarının dişleri daha uygun fırçaladığını söylemek sahih olmaz. Aslolan sizin diş fırçalamaya ne kadar devir ayırıp ne kadar gerçek fırçaladığınızdır.

Akıllıca Diş Fırçalamayı fotoğraflarla görmek isterseniz burayı tıklayınız.

2. Diş macunu : Diş fırçasının mekanik fırçalamasının tesirini arttırır. Burada çok sık sorulan bir soruya da yanıt vermek gerekiyor.Bize nazaran “En iyi” ya da “İdeal” bir diş macunu yoktur.En güzel diş macunu size diş fırçalamayı bir zevk haline getiren,tadı ve kokusu hoşunuza giden diş macunudur.Ancak devir hengam diş macununuzu değiştirmeniz devamlı birebir aşındırıcı unsura maruz kalmanızı önleyecektir.

3. Diş ipleri : Diş fırçasının tam temizleyemediği diş ara yüzeylerini temizlemekte kullanılır.

4.Ağız gargaraları : İçerdikleri hususlara nazaran ağızda (özellikle fırçanın ulaşamadığı yerlerde) bulunan mikroorganizmaların aktivasyonunu maniler, ağızda mevcut bakteri sayısını azaltır ve buna bağlı olarak ağız kokusunu ortadan kaldırırlar.Ancak unutmayın ağzı çalkalamak,bakteri plağını tarafından oynatmaz. Ağız gargaraları diş fırçalamanın ve diş ipi tasarrufunun noktasını tutamaz, yalnızca artı bir müdafaa ve bakım tekniğidir.

5. Diş arası fırçaları: Diş araları ile köprü altlarını temizlemekte kullanılan kişisel yapılı fırçalardır.

 
Üst Alt