Son Konu

Akne (Sivilce) ve Akne Tedavisi

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0


Akne (Sivilce) ve Akne Tedavisi

Sivilce; kıl kökündeki yağ bezlerinin iltihabı ile seyreden bir cilt hastalığıdır. Akne (sivilce) en sık ergenlik periyodunda görülür. Akne sıklıkla yüz, sırt, göğüs, kollar, omuzlar ve kalçalarda görülür. Akne; erkeklerde bayanlardan daha şiddetli seyreder. Şiddetli akneye sahip şahısların birçoklarında ailesel özellik vardır. Bayan hastalarda; sivilceye erkek tipi tüylenme, adet düzensizliği eşlik ediyorsa hormonal tetkikler kesinlikle yapılmalıdır.

Sivilceye Eğilimi Artıran Sebepler?

  • İlaçlar: Lityum, Glukokortikoidler, Oral kontraseptifler, İyoditler, Androjenler, Danazol.

  • Gerilim

  • Ağır ve yanlış kozmetik kullanımı
Sivilcelerin Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sivilce tedavisinde en değerli nokta hastanın yaşı, sivilcelerin biçimi ve dağılımıdır. Sivilceler yüz dışında gövde de yaygınsa yahut kistik sivilcelere dönmüşse kremler yetersiz kalacaktır, ağızdan antibiyotikler yahut özel A vitamin ilaçları verilmelidir.

Sivilceler Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Şayet sivilceler tedavi edilmezse iz bırakma riskleri yüksektir ve bu durum estetik görünüm açısından epey rahatsız edicidir.

Sivilce tedavisinde nelere dikkat edilmelidir?

Yüz hafif bir temizleyici jel ile günde 1-2 defa yıkanmalıdır. Sivilce ilaçlarının neden olduğu kuruluk ve tahrişi azaltmak için, akşamları cilt temizliğinden sonra yağsız bir nemlendirici kullanılmalıdır.

Sivilce tedavisinde neler kullanmamalıyım?

Yağlı kozmetikler, yağlı krem ve yağlı güneşten koruyucular kullanılmamalıdır.

Sivilceler tedavi edildikten sonra tekrar çıkar mı?

Sivilceler tedavi edildikten sonra tekrar çıkabilir ve bu durum bilhassa yağlı cilt tipi olan şahıslarda daha sık görülmektedir. Cildin yağ istikrarını düzenleyen yanlışsız kozmetik eserler sivilce oluşma riskini azaltır.

Sivilceleri sıkmak gerçek mu?

Sivilcelerin sıkılması hakikat değildir ve kolay bir tedavi ile geçebilecek sivilcenin güzelleşme mühletini uzatıp iz kalmasına sebep olursunuz.

Sivilce izlerinden kurtulmak mümkün mü?

Sivilceler vaktinde ve uygun tedavi edilmediği vakit iz bırakabilir. Derin ve iltihaplı sivilceler daha çok iz bırakma eğilimindedir. Sivilce izi tedavisi için; lazer tedavileri, altın iğne, peeling, soyucu kremler, dermaroller ya da dermapen tedavisi yapılabilir.

Sivilceli ciltlerde kozmetik eser kullanımı?

Uygun olmayan kozmetiklerin kullanımı sivilceye neden olabilir, mevcut sivilceyi artırabilir ya da allerjik tepki yapabilir. Bundan ötürü Sivilceli ciltlerde kozmetik eser kullanımı çok kıymetlidir. Sivilceli ciltlerde mineral bazlı olan kapatıcılar, farlar, fondötenler, pudralar kullanılmalıdır.


 
Üst Alt