Son Konu

Android 12 ile kasma ve donma derdine son!

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
android-12-4uo0_cover.jpg


Google, Mayıs ayında düzenleyeceği Google I/O 2021 etkinliğinde karşımıza Android 12 ile çıkacak. Aktiflik tarihine yaklaştıkça yeni sürüm ile gelecek olan yenilikler de aşikâr olmaya başladı. Bugün ise Android 12 ile arkaplanda çalışan uygulamaların otomatik olarak uyku moduna geçirileceği ortaya çıktı.

Google'ın yeni otomatik uykuya alma özelliği sayesinde Android uygulamalarında yaşanan kasma ve donma meselesinin da önüne geçilecek. Bu özellik telefonun kaynak tüketimini optimize etmeye yardımcı olacak.

Android 12 Geliştirici Önizlemesi 3'te, geliştiriciler yeni bir müsaadeleri otomatik olarak iptal etme özelliği eklendi. Bu özellik; şayet uygulama birkaç aydır kullanılmadıysa, kullanıcı tarafından verilen tüm müsaadeleri otomatik olarak iptal ediyor.

android-12-1-CNcn.jpg

Görünüşe nazaran Android 12'de geliştiriciler "kullanılmayan uygulamalar" kavramını genişletmek istiyor. Kullanılmayan uygulamalar için müsaadeleri iptal etmenin yanı sıra; işletim sistemi ayrıyeten aygıtınızın belleğinde yer açmak için süreksiz evrakları otomatik olarak silecek. Bu sayede telefondaki depolama sorunu da çözülecek.

Uyku moduna alma özelliği şayet uygulama kullanılmıyorsa işletim sistemi bunu otomatik olarak algılayacak ve arkaplanda çalışan telefonu yoran hizmet ve servisler uyku moduna alınacak. Şayet hizmet ve servis gerekli olursa otomatik olarak tekrardan devreye girecek.

Android uygulamalarındaki kasma ve donma sorunu da yeni uyku modu özelliği ile tarih olacak üzere görünüyor. Muhtemelen Google, uyku modu özelliğini kullanıcının isteği doğrultusunda açacak. Yani uyku moduna geçmesini istemediğiniz uygulamalarda bu özelliği kapatabileceksiniz.

Eylül yahut Ekim ayında birinci olarak Google Pixel ailesine gelecek olan bu güncelleme 2022 yılında öteki Android telefonlara da sunulacak. Android 11 güncellemesinde başarılı bir performans sergileyen Android telefon üreticilerinin, birebir performansı Android 12'de de göstermesi bekleniyor.

 
Üst Alt