Son Konu

Android Nedir, Ne İşe Fayda, Nasıl Çalışır?

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Teknoloji çağının en çok tercih edilen telefonlarından olan Android kökenli telefonlar elverişli olmasıyla çoğu kullanıcının gönlünde taht kurmuştur En fazla kullanılmasına rağmen hala Android nedir? Bilmeyen kullanıcılar bulunmaktadır Kullandığı cihazın kökenini, ,işletim sistemini bilmemek karşılaşılan sorunların çözümünü uzatmaktadır Acilen dilerseniz Android hakkında kısa veri verelim Bilindiği üzere birçok telefon bundan böyle Android uyumludur Bugün her zaman fazla kullanıcı Android bir uçtan bir uca telefonunu istediği şekilde rahatlıkla kullanabilmektedir
Android, Google kadar geliştirilmiş olup milyonlarca kişi kadar kullanılan dev bir işletim sistemidir Android işletim sistemleri cep telefonları ve tabletlerde bulunmaktadır Linux işletim sistemi çekirdeği kullanılmıştır Bu sayede Android in taban yapısını oluşturmaktadır Apk uzantısını desteklemektedir Android kökenli telefonlar birçok açıdan elverişli cihazlardır Android ne işe yarar diye soranlar olacaktır Bu konuyu da açık sözlülük getirmek gerekirse her şeyden önce Android düzenli telefonlar öbür uygulamaların kullanılabilir olmasına öncelik tanıyor Özellikle Java destekçisi olması telefon ve tablet kullanıcılarının en uyarı ettiği özelliklerden biri haline gelmektedir Android kökenli her telefon ve tablet birçok uygulamanın çok rahatlıkla çalıştırıp kullanılmasına olasılık tanımaktadır Bunun yanı sıra Android telefon kullanmanın avantajlarından biri de uygulamaları bedava olarak kullanma hakkı vermesidir Binlerce uygulamayı hiçbir ödenti deha ödemeden göstermek mümkündür Android sürümleri bakımından da kendini gün geçtikçe geliştiren bir işletim sistemidir Sürümlerle birlikte telefonu kullanım şeklide daha pratik ayla gelmiştir Android sürüm isimlerini genellikte tatlı ve şekerlerden almıştır Böylede ilginç bir yanı vardır Android nasıl bir sistemdir? Bilmeyenler için bir kez daha vurgulamakta menfaat vardır Androidin beyni beş parçadan oluşmuştur En kayda değer bölümü ise Linux adı verilen çekirdeğidir Telefonun güvenliği ve hafızası Linux göre korunur Android Runtime, Kütüphane, Dilekçe Çatısı ve Başvuru Katmanı ise öteki bölümlerini oluşturmaktadır

Üst Alt