bilgiliadam
Yeni Üye
Anestezi teknikerliği lisans tamamlama
Anestezi teknikeri lisans tamamlama hakkında
Mesleğin eğitimine girebilmek icin,
Lise veya dengi okul mezunu olmak,
Meslek liselerinin Anestezi ve Anestezi Teknisyenliği alanlarından mezun olanlar
Anestezi onlisans programına sınavsız geciş icin başvurabilirler
Ortaoğretim Başarı Puanları, okul turleri, Mesleki ve Teknik Eğitim Bolgeleri (METEB) ve
mezuniyet yılları dikkate alınarak kontenjan dahilinde yerleştirilebilirler
Meslek liselerin diğer alanlarından veya genel liselerden mezun olanlarolacaklar
kişilerin OSYM tarafından yapılan Yuksekoğretime Geciş Sınavına (YGS) girmeleri ve
yeterli YGS2 puanı almaları gerekir
Eğitimini başarı ile tamamlayanlara Anestezi On Lisans Diplomasıve Anestezi
Teknikeriunvanı verilirAnestezi ve Anestezi Teknikerliği on lisans programlarını başarı ile bitirenler, OSYM tarafından acılan Dikey Geciş sınavında başarılı oldukları takdirde Acil Yardım ve Afet
Yonetimi, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri lisans programına dikey geciş
yapabilirler
Anestezi teknikeri lisans tamamlama hakkında
Mesleğin eğitimine girebilmek icin,
Lise veya dengi okul mezunu olmak,
Meslek liselerinin Anestezi ve Anestezi Teknisyenliği alanlarından mezun olanlar
Anestezi onlisans programına sınavsız geciş icin başvurabilirler
Ortaoğretim Başarı Puanları, okul turleri, Mesleki ve Teknik Eğitim Bolgeleri (METEB) ve
mezuniyet yılları dikkate alınarak kontenjan dahilinde yerleştirilebilirler
Meslek liselerin diğer alanlarından veya genel liselerden mezun olanlarolacaklar
kişilerin OSYM tarafından yapılan Yuksekoğretime Geciş Sınavına (YGS) girmeleri ve
yeterli YGS2 puanı almaları gerekir
Eğitimini başarı ile tamamlayanlara Anestezi On Lisans Diplomasıve Anestezi
Teknikeriunvanı verilirAnestezi ve Anestezi Teknikerliği on lisans programlarını başarı ile bitirenler, OSYM tarafından acılan Dikey Geciş sınavında başarılı oldukları takdirde Acil Yardım ve Afet
Yonetimi, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri lisans programına dikey geciş
yapabilirler