T teknoloji Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,992 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 5 Tem 2023 #1 Antalya (Aksu) Piyazı Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 1 adet orta uzunluk kuru soğan 1 adet domates Maydanoz İsteğe nazaran 2 adet haşlanmış yumurta Tarator sosu için: 3 yemek kaşığı fasulye Yarım çay bardağı fasulyenin haşlanmış suyu 2 diş rendelenmiş sarımsak 1 çay bardağı tahin Yarım çay bardağı elma sirkesi Yarım limon suyu 1 çay kaşığından biraz az tuz 1 çay kaşığı kimyon Antalya (Aksu) Piyazı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tarator sos için evvel fasulyeyi robatta suyuyla çekiyoruz. Ardından öteki gereçleri koyup boza kıvamından biraz sulu olacak halde robotta çekiyoruz. Sosun içine fasulyeyi ekleyip karıştırıyoruz. Soğan piyazlık doğrayıp üzerine ekliyoruz. Domateside küp küp doğrayıp üzerine ekliyoruz. Maydanoz ile süslüyoruz. Eşim sevmediği için ben yumurta kullanmadım orjinalinde yumurta konuluyor. Üzerine birazda zeytinyağı gezdirip servise hazır ediyoruz. Antalya (Aksu) Piyazı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Antalya (Aksu) Piyazı Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 1 adet orta uzunluk kuru soğan 1 adet domates Maydanoz İsteğe nazaran 2 adet haşlanmış yumurta Tarator sosu için: 3 yemek kaşığı fasulye Yarım çay bardağı fasulyenin haşlanmış suyu 2 diş rendelenmiş sarımsak 1 çay bardağı tahin Yarım çay bardağı elma sirkesi Yarım limon suyu 1 çay kaşığından biraz az tuz 1 çay kaşığı kimyon Antalya (Aksu) Piyazı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tarator sos için evvel fasulyeyi robatta suyuyla çekiyoruz. Ardından öteki gereçleri koyup boza kıvamından biraz sulu olacak halde robotta çekiyoruz. Sosun içine fasulyeyi ekleyip karıştırıyoruz. Soğan piyazlık doğrayıp üzerine ekliyoruz. Domateside küp küp doğrayıp üzerine ekliyoruz. Maydanoz ile süslüyoruz. Eşim sevmediği için ben yumurta kullanmadım orjinalinde yumurta konuluyor. Üzerine birazda zeytinyağı gezdirip servise hazır ediyoruz. Antalya (Aksu) Piyazı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı