D dadaş Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,364 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 27 Kas 2023 #1 Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı irmik 2 su bardağı süt 1 su bardağı şeker (ben 2 yemek kaşığı fazladan koyuyorum) 100gr çekilmiş antep fıstığı tozu Tepeleme bir yemek kaşığı tereyağ Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce tereyağını tava yada tencerede eritiyoruz ve irmiğimizi hafif kavuruyoruz. Sonra sütümüzü ek edip güzelce çekene kadar karıştırıyoruz. Şekeride ilave ediyoruz şeker eridikçe sulanıyor tekrardan. Şekerle bütünleşene kadar 2-3dk karıştıralım ve fıstığımızı ek edelim. 1-2 dk karıştırıp kapatalım hafif sıcaklığı çıkınca servise hazır afiyet olsun Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı irmik 2 su bardağı süt 1 su bardağı şeker (ben 2 yemek kaşığı fazladan koyuyorum) 100gr çekilmiş antep fıstığı tozu Tepeleme bir yemek kaşığı tereyağ Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce tereyağını tava yada tencerede eritiyoruz ve irmiğimizi hafif kavuruyoruz. Sonra sütümüzü ek edip güzelce çekene kadar karıştırıyoruz. Şekeride ilave ediyoruz şeker eridikçe sulanıyor tekrardan. Şekerle bütünleşene kadar 2-3dk karıştıralım ve fıstığımızı ek edelim. 1-2 dk karıştırıp kapatalım hafif sıcaklığı çıkınca servise hazır afiyet olsun Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı