Son Konu

Aşk Sırrı..

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Bir zamanlar yaşlı bir adam ah cekmeyi, gozyaşı dokmeyi adet edinmişti Bir dostu ona bunun sebebini sordu O da anlattı:Ben bir kole tuccarıydım

İstanbul'da, 300 liraya bir cariye satın almıştım Yuzu aydan aydın, dudağı şekerden tatlı bir dilberdi İşve ve naz mesleğinde onu yetiştirdim Cok emek cektim Cok gayret sarf ettim Pazara goturduğumde pazar kızıştı, muşteri coğaldı, fiyat yukseldi Satmadım, bekledim İkindi bereketi, silahlar kuşanmış karayağız bir delikanlı atının ustunde cıkageldi Benim kolemi gorunce atından indi, yanına yaklaştı, gulumsedi ve Adın ne?dedi Kolemin de ona gulumsediğini gordum Delikanlı bana dondu ve fiyatını sordu Kendisi tam ayar altın bebektir ve tam ayar bin altın ederdedim Hicbir şey soylemedi Oralarda biraz gezinip oyalandı Sonra kolenin avucuna gizlice bir şey verip gitti Akşam olunca bunun yuz altın olduğunu gordum Şaşırmıştım Ertesi gun kolemin değeri daha da arttı Ben satmayı geciktiriyordum O gun ikindi vakti o delikanlı yine geldi Yine kızın avucuna bir şey bıraktı Baktım, yuz altın daha Boyle dort gun devam etti Beşinci gun delikanlıyı takip ettim Kaldığı yeri oğrendim Sordum, soruşturdum En son atını satmış Altıncı gun kole pazarına yine geldi Lakin koleyi yalnızca uzaktan seyretti O gece kızın elinden tutup delikanlının evine goturdum Benim bu gece acil bir işim cıktı Bu koleyi sana emanet bıraksam yarına kadar kollayıp gozetir misin?dedim Once kabul etmek istemedi, sonra razı oldu Ben kaldığım hana dondum Gece aralarında nasıl gecer, beraberlikleri ne şekilde yurur diye duşunerek yatağıma oturdum Gece yarısına doğru kapım şiddetle yumruklanmaya başladı Actım Kolem ağlıyor ve titriyordu Sana ne oldu; o genc ile aranızda ne gecti?dedim Ağlaması durmuyordu Neden sonra mırıldandı:

O genc oldu

Bu nasıl oldu peki?

Sen ayrılınca beni ic odaya aldı Bana yemek getirdi Ben yerken o oturup beni seyretti Elimi yıkamam icin leğen getirdi Sonra bir yatak serdi Uzerime misk ve gulsuyu serpti Bana gozlerimi yummamı soyledi Yumdum Parmağını yanağıma koydu Suphanallah! Bu ne guzel sevgili; ne etkileyici bir guzellik!diyor, bunu tekrarlayıp duruyordu Sonra birden, Allah'ım hata ettim, haddi aştım, affet beni!dedi ve sonra Allah'a aitiz ve ona doneceğiz!ayetini okuyarak haykırdı, duştu Gozumu acıp vucudunu sarstım Canını Allah'a teslim etmişti

Kolem bunları anlattıktan sonra sabaha kadar ağladı ve gun doğarken o gencin adını sayıklayarak ruhunu teslim etti İşte benim butun bu ağlamalarım gunahtan kacınarak sevgilerine leke getirmeyen o iki aşıkın anısınadır O iki temiz ve zarif genc gibisini belki bir gun bir yerde buluveririm diye dunyada dolanıp durmadayım Yaşadıkca bu arayışımı surdurecek ve boyle oleceğim

Dervişin aşkı

Her gorenin aşık olduğu, aklını kaybettiği bir kız vardı Yanağı kafur gibi bembeyaz, sacları misk ile simsiyah Dudağının lezzetini bilseydi, şeker, erir yok olurdu Bu dilber bahcelerde gezinirken oralardan bir derviş gecti Bir ekmekcinin acıyıp verdiği yarım somun tutuyordu elinde O ay yuzluyu gorunce ekmeği elinden duşuverdi Kız bu hale gulup gecti Kızın guluşu dervişin elindeki yarım ekmek gibi bedenindeki yarım canı da yere caldı O andan itibaren ne gecesi, ne gunduzu kaldı Tam yedi yıl yanıp yakıldı, ağlayıp inledi Kızın mahallesinden hic ayrılamadı, evinin cevresinde donup durdu Yoksulun bu hali kızın akrabalarını rahatsız etti ve bir gece sessizce ortadan kaldırmayı duşunduler O dilber biraz insaflıydı, gizlice yoksul dervişi cağırıp Git buralardan,dedi, elde edemeyeceğin bir şey icin kapımda bekleme Canına kast edecekler, durma kac!O zaman derviş ağladı ve ilk kez icini doktu kıza:

Bencileyin bin aşıkın canı senin cemaline feda olsun Ben canımı seni ilk gorduğum an kaybetmiştim, şimdi bir can icin seni terk eder miyim sanıyorsun Yalnız meraktayım, madem bana hic acımayacaktın, neden o zaman bana gulmuştun!

A ahmak derviş, dedi kız, a hunersiz zavallı, sen hic kendine bakıyor musun? Gercekten gulunecek bir suratın var, insan sana bakınca elbette gulesi geliyor

Derviş bir nara atıp bayıldı Kendine geldiğinde ise, Aşk sevilen icin bir hic ise de, seven icin heptir; aşkımdan gececek değilim!diyerek yedi gece daha oralarda dolandı, sonra onu hic kimsecikler bir daha gormedi

BERCESTE

Ne bilir okumayan Mushafı husnun şerhin

Yere gokten ne icin indiğini Kur'an'ın

Fuzuli

Ey sevgili! Senin guzellik kitabının şerhini okumayan kişi Kur'anı Kerim'in gokten yere nicin indirildiğini nereden bilsin?!

03 Mart , Salı
zaman
İskender PALA

Üst Alt