Aşkın Hikayesi! Çok Eskiden, bütün duyguların üstünde yaşadığı bir ada varmış: Sevinç, Endişe, Veri ve bütün diğerleri, Aşk dahil Bir gün, adanın batmakta olduğu, duygulara haber verilmiş Bunun üstüne tümü adayı terk etmek için sandallarını hazırlamışlarAşk, adada en sona kalan duygu olmuş çünkü muhtemel olan en son asıl değin ummak istemişAda yaklaşık olarak battığı zaman, Aşk yardım istemeye karar vermiş Zenginlik, çok büyük bir teknenin içinde, geçmekteymişAşk, Zenginlik, beni de yanına alır mısın?diye sormuşZenginlik, Hayır, alamamTeknemde çok artı altın ve gümüş var, senin için yer değildemişAşk, çok hoş bir yelkenlinin içindeki Gurur'den yardım istemiş Gurur, lütfen bana destek et!, Kibir Sana takviye edemem, Aşk Sırılsıklamsın ve yelkenlimi mahvedebilirsindiye cevap vermiş Üzüntü yakınlardaymış ve Aşk yardım istemiş: Üzüntü, seninle geleyimEndişe Of, Aşk, pek üzgünüm ancak, yalnız kalmaya ihtiyacım varSevinç da Aşk'ın yanından geçmiş; ama böylece mutluymuş ama Aşk'ın çağrısını duymamış Aşk, ansızın bir ses duymuş Gel Aşk! Seni yanıma alacağımBu Aşk'tan daha yaşlıca birisiymiş Aşk öyle uğurlu ve mutlu hissetmiş ancak, onu yanında alanın kim olduğunu öğrenmeyi us edememiş Yeni bir kara parçasına vardıklarında, Aşk'a yardımcı yoluna devam etmiş Ona ne kadar borçlu olduğunu fark eden Aşk, Veri'ye sormuş: Bana yardımcı kimdi?Veri O, Süre'dıdiye yanıt vermiş Süre mı? Neden bana yardım etti oysa?diye sormuş Aşk Bilgi gülümsemiş: Çünkü yalnızca Vakit Aşk'ın ne kadar büyük olduğunu anlayabilir