Atatürk'ün Bir Anısı Kısa,
Atatürk'ün Bir Anısı Kısa Ve Öz,
Atatürk'ün 1 Anısı
Mustafa Kemal Atatürk'ün Bir Anısı
Gazi Çiftliğinde dolaşıp hava alırken oldukça yaşlı bir kadına rasladık Atatürk attan inerek bu ihiyar kadının yanına sokuldu
Merhaba nine
Bayan Soy'nın yüzüne bakarak hafif bir sesle;
Merhaba dedi
Nereden gelip nereye gidiyorsun? Kadın şöyle bir duralayıp,
Neden sordun fakat, dedi Buraların sabısı mısın? Yoksa bekçisi mi?
Paşa gülümsedi
Ne sahibiyim ne de bekçisiyim nine Bu topraklar Türk milletinin malıdır Buranın bekçisi de Türk milletinin kendisidir Şu Anda nereden gelip nereye gittiğini söyleyecek misin? Kadın başını salladı
Tabii söyleyeceğim, ben Sincan'ın köylerindenim bey, otun kuvvet bittiği, atın geç yetişdiği kavruk köylerinden birindeyim Bizim mıhtar bana bilet aldı trene bindirdi, kodum Angara'ya geldim
Muhtar neden Ankara'ya yolladı seni?
Gazi Paşamızı görmem için Başını o kadar ağrıttım da Benim iki oğlum gavur harbinde şehit düştü Memleketi gavurdan kurtaran kişiyi bir kez görmeden ölmeyeyim diye daima dua ettim durdum Rüyalarıma girdi Gazi Paşa Bende gün demeyip mıhtara anlatınca, o da bana bilet alıverip saldı
Angaraya, giceleyin geldimdi Yolu neyi de bilemediğimden işte ağşamdan belirli böyle kendimi ordan oraya vurup duruyom bey
Senin Gazi Paşa'dan diğer bir isteğin var mı? Kadını aniden yüzü sertleşti
Tövbe de bey, tövbe de! Daha ne isteyebilirim ancak O bizim vatanımızı gurtardı Bizi düşmanın elinden kurtardı Şehitlerimizin mezarlarını onlara çiğnetmedi daha ne isteyebilirim ondan? Onun bir uçtan bir uca
hemen istediğimiz gibi yaşıyoruz Şunun bunun gavur dölünün köpeği olmaktan onun baştan sona kurtulmadık mı? Buralara bir kere yüzünü görmek, ona sağol paşam! Çağırmak için düştüm Onu görmeden ölürsem gözlerim açık gidecekSen efendi bir adama benziyon, bana bir takviye eer de Gazi Paşayı bulacağım yeri deyiver
Atatürk'ün gözleri batmış batmış olmuştu, çok duygulandığı her halinden belliydi Bana dönerek,
Görüyorsun ya Gökçen, işte bu bizim insanımızdır Benim köylüm,benim sadık Türk anamdır bu Attan indim Yaşlı kadının elini tuttum anacığım dedim, sen gökte aradığını yerde buldun, rüyalarını
süsleyen, seni buralara kadar koşturan Gazi Paşa yani Atatürk işte karşında duruyor
Köylü kadın bu sözleri duyunca şaşkına döndü Elindeki değneği yere fırlatıp, Atatürk'ün ellerine sarıldı Görülecek bir manzaraydı bu
İkisi de ağlıyordu İki Türk insanı biri kurtarıcı, biri kurtarılan, esas oğul gibi sarmaş dolaş ağlıyorlardı Ihtiyar bayan şayet on defa öptü atanın ellerini Soy da onun ellerini öptü Sonradan heybesinden ufak bir paket
çıkarttı Daha açıkçası beze sarılmış bir köy peyniri Bunu Atatürk'e uzattı;
Tek ineğimim sütünden kendi ellerimle yaptım Gazi Paşa, bunu sana armağan getirdim Seversen yine yapıp getiririm
Paşa anında orada bezi açıp peyniri yedi Çok beğendiğini söylediSonradan birlikte köşke kadar gittik Oradakilere şu emri verdi;
Bu anamızı alın burada iki gün konuk edin Sonradan köyüne götürünGiderken de kendisine benim bütcemden üç inek verin armağanım olsun