Son Konu

Bakanlıktan Metro İstasyonlarında 'U Simgesi' Savunması: 'Yolcunun Ayırt Etmesini Kolaylaştırıyor'

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-dc67b06d9ec905faa733282a7e5043b3b9a2dd86.jpg


Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, kamuoyunda tartışmalara neden olan Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro sınırında “M” yerine “U” harfinin kullanılmasıyla ilgili, 'Erişimi kolaylaştırıyor' dedi.




İstanbul’da metro istasyonlarının simgesi olarak ‘M’ harfi kullanılırken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından imali süren Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı metro sınırında kullanılacak simge ‘U’ harfi olarak belirlendi. “Metroları bölme, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) devre dışı bırakma” teşebbüsü olarak bedellendirilen kararı CHP Genel Lider Yardımcısı Ahmet Akın TBMM gündemine taşıdı. Akın, neden ‘U’ harfinin tercih edildiğini ve kararla ilgili İBB’nin görüşünün alınıp alınmadığını sordu.

'Yolcunun ilgili çizgisi ayırt etmesini kolaylaştırmaktadır'




BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine nazaran, Bakan Adil Karaismailoğlu, Metro sınırında “U” harfinin kullanılmasını tramvay ve füniküler sınırlardan örnekler vererek savundu: 

“İstanbul metro istasyonlarında çoklukla ‘M’ logusu kullanılmakta iken Gebze-Halkalı Banliyö çizgisinde ‘Marmaray’ logosu kullanılmaktadır. Tekrar İstanbul’da tramvay için ‘T’, füniküler sistem için ‘F’ sembolü yolcunun ilgili çizgisi ayırt etmesini kolaylaştırmaktadır. Ayrıyeten Ankara’da metro çizgileri ‘M’ harfi ile sembollenirken öbür bir metro tipi olan ve ismi Ankaray olan raylı sistemin sembolü ‘A’ harfidir.”

'Hazımsızlığın göstergesi'



Yanıtı pahalandıran CHP’li Akın ise şunları söyledi: 

“U harfinin tercih edilmesi, hazımsızlığın göstergesidir. Ulaştırma Bakanlığı, metro sınırlarında ‘U’ harfinin kullanılmasını savunurken bu durumu tramvay ve füniküler sınırlarıyla karşılaştırıp vatandaşın aklıyla adeta alay ediyor. AKP iktidarı ‘U’ harfini kullanmak istiyorsa kendi çelişkili siyasetlerini simgesi olarak kullanabilir.”
 
Üst Alt