Son Konu

Batman ve Şırnak'ta Askeri Üslere Maket Uçaklı Saldırı Girişimi!

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-cd2a223751a7a04da5c7b8472288062e8c0fa948.jpg


Gece geç saatlerde Batman ve Şırnak'ta peş peşe patlama haberleri geldi. Sosyal medyada çeşitli savlar lisana getirilirken resmi makamlar bu kentlerdeki askeri tesislere maket uçaklarla atak teşebbüsünde bulunulduğunu açıkladı.



Batman'da kaydedildiği belirtilen imgeler



Görüntü: Twitter

Toplumsal medyada çeşitli sav ve imgeler paylaşılıyor.







Diyarbakır'daki atak teşebbüsünün benzerleri



Fotoğraf: AA

DHA'nın bildirdiğine göre Diyarbakır'da dün 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na maket uçaklarla düzenlenen atak teşebbüsünün gibisi bu gece Batman ve Şırnak'ta da gerçekleştirildi. 

Bu gece birinci hücum teşebbüsü saat 23.10'da Batman'daki 14'üncü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Meydan Komutanlığı'nda meydana geldi. 

Arkası gerisine yapılan 3 maket uçaklı atak güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu önlendi. Can kaybı ve yaralanmanın meydana gelmediği akına ait Batman Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Batman'da bir askeri tesise saat 23.10 sularında 3 adet maket uçak ile taarruz teşebbüsünde bulunulmuştur. Maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Rastgele bir zayiat yoktur" denildi.

İkinci atak teşebbüsü ise saat 23.17'de Şırnak'ta meydana geldi. Şırnak 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'na düzenlenen maket uçaklı akının akabinde kent merkezinde polis, güvenlik tedbirlerini üst düzeye çıkarırken, havada olan bir maket uçağa ise ateş açıldı. Hücuma ait Valilikten yapılan açıklamada "Şırnak 23'üncü Hudut Piyade Tümen Komutanlığımıza yönelik olarak maket uçak ile taarruz teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçak etkisiz hale getirilmiştir. Rastgele bir zayiat yoktur." denildi.

MSB'den yapılan açıklama



 
Üst Alt