Bebeğinizin dişleri şimdi sürmeden yani ağıza çıkmadan evvel, ak bir gazlı bez ile yatma hengamında ya da emzirme sonrası dişetleri yumuşakça temizlenebilir.
Birinci dişlerin çıkması bebeğiniz ortalama 6 aylıkken gerçekleşir. Birinci dişler ağıza çıktıktan sonra, yani 6 aydan büyük bebeklerde, dişler evvel pak bir gazlı bez ile daha sonraları parmak fırçaları ya da bebeklere şahsi üretilmiş yumuşak kıllı diş fırçalarıyla öğün sonraları temizlenmelidir. Ağız ve dişlerin paklığı bebeğinizin günlük rutini içerisinde yan almalıdır.
Daha büyük bebeklerde, ağızda diş sayısı arttıkça fırçalamaya az ölçüde, pirinç tanesi kadar, fluorid içermeyen bir macunla devam edilebilir. Bu süreçte evladın dişlerini ana ya da peder fırçalamalı, dişlerin her bir yüzeyi dikkatlice temizlenmelidir.
Evladınız, diş macununu tükürme yetisi kazandıktan sonra ise diş doktorunuzun önereceği, evlatlara yönelik fluoridli bir diş macunu ve tekrar küçük başlı ve yumuşak kıllı bir diş fırçası ile günde en az 2 sefer 2 dakika mühletle dişler fırçalanmalıdır.
Bu süt dişlenme periyotlarında sarjlı diş fırçalarından da daha tesirli bir paklık için faydalanılabilir.
Diş fırçalamayı evladınızın ince motor hareket denetimi ehliyetli olana kadar - ki bu da 7-8 yaşına kadar sürebilmektedir- siz ebeveyn yapmalısınız. Zira daha küçük evlatlar diş fırçalamaya her ne kadar hevesli olsalar da ehliyetli hijyen sağlayabilecek beceride olmadıklarından dişlerini bizim istediğimiz seviyede temizleyemezler.