Son Konu

Bill Gates tercihini açıkladı: iPhone mu Android mi?

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
bill-gates-tercihini-acikladi-iphone-mu-android-mi.jpg

Bill Gates, son günlerin tanınan uygulaması olan Clubhouse'ta katıldığı bir söyleşide enteresan açıklamalar yaptı. Söyleşi sırasında New York Times iktisat müellifi gazeteci Andrew Ross Sorkin'in sorduğu sorulara karşılık veren Gates, kullandığı telefon ve iPhone'lar hakkında söyledikleriyle yeniden ses getirdi.

Kullandığı telefonun markası hakkında konuşmasa da Gates, Android'i tercih ettiğini açıkça söyledi. Bunun nedeni sorulduğunda ise Gates'in yanıtı şöyle oldu: "Pek çok Android telefonda Microsoft uygulamaları yüklü olarak geliyor. Bu da benim işimi kolaylaştıran bir durum. Ayrıyeten Android, üçüncü parti yazılımlar konusunda daha esnek bir yapıya sahip."

Clubhouse'un yalnızca iOS platformunda çalıştığının hatırlatılması üzerine ise Gates, "gelişmelerden uzak kalmamak için natürel ki bir de iPhone'a sahibim" dedi. Fakat her gün yanında taşıdığı telefonun bir Android telefon olduğunu tekrarladı.

Bilindiği üzere Microsoft, hem Bill Gates periyodunda, hem de sonrasında taşınabilir aygıt dünyasına adım atmak için çeşitli teşebbüslerde bulunmuştu. Windows Mobile işletim sistemleri ile bir türlü istediği ilgiyi göremeyen şirket, bir periyot de Nokia'yı satın alarak Windows Phone işletim sistemi ile iOS ve Android'e rakip olmak istemişti. Lakin bu eforlar asla sonuç vermedi ve Microsoft, şu anda taşınabilir uygulamalarını geliştirip Android ve iOS kullanıcılarına sunmakla meşgul. Gates'in de söylediği üzere, pek çok Android aygıtta Microsoft uygulamalarının artık ön yüklü olduğunu görebiliyoruz.




 
Üst Alt