Son Konu

Bitcoin Madencilik Şirketi Austin’de Mağaza Kurarak Tesla’yı Takip Ediyor

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
why-btc-is-not-bitcoin-1200x720-1.jpg

Oracle, Tesla, Hewlett Packard ve şimdi Blockcap gibi teknoloji şirketleri Austin’e taşınıyor ve birçoklarının eyalet başkentini Silikon Tepeleri olarak adlandırmasına neden oluyor.

Kuzey Amerika merkezli kripto madenciliği şirketi Blockcap, hafta sonu Teksas, Austin’de yeni ofisler açacağını duyurdu.

Bitcoin Ayrıntısı


Cuma günü Blockcap’ten yapılan bir duyuruda, madencilik şirketi, Lone Star Eyaleti’nin başkentindeki yeni tesisleri faaliyete geçtiğinde, hash gücünün toplam 42.000 kuleden saniyede yaklaşık 3,5 exahash olacağını ve bildirildiğine göre kapasitesini iki katına çıkaracağını iddia etti.

Blockchain verilerine göre, bu, yayın sırasında saniyede yaklaşık 167 milyon terahash olan tüm Bitcoin (BTC) ağı için bu rakam hash gücünün %2’sinden fazlasını temsil edecek. Bununla birlikte, Blockcap, toplam filosunun ağın hash gücünün yalnızca %1’ini oluşturacağını iddia ediyor.

Blockcap başkanı ve kurucusu Darin Feinstein, “Austin, misyonumuzu sürdüreceğimiz ve bu harika şehri Amerika Birleşik Devletleri’nin blockchain teknolojisi ekosisteminin merkezine yaklaştıracağımız ana üssümüz haline getireceğiz. Şehir, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde büyürken operasyonlarımızı genişletmeye devam etmek için ideal bir yer olarak görüyoruz” açıklamasında bulunuyor.

Tesla İle Aynı Çizgide

Blockcap, elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın bu hareketi duyururken Austin’de kendi “Gigafactories”lerinden birini kurduğunu belirtti. Tesla CEO’su ve milyarder Elon Musk, kısa süre önce Teksas eyalet başkentinde, şehir merkezinin batısındaki Austin Gölü’nde 3 milyon dolardan fazla bir mekan satın alırken, firma doğu tarafında, Austin-Bergstrom Uluslararası Havalimanı’na yakın Gigafactory’de çığır açıyor.

Madencilik şirketi, Austin bölgesinde nerede ofis kurmayı planladığı veya sonuç olarak kaç iş yaratılacağı ile ilgili sorulara hemen yanıt vermedi, ancak Feinstein “yerel olarak işe alma” olacağını söyledi. Musk, geçen ay bir tweet’inde, yeni Giga Texas lokasyonunun 10.000’den fazla iş getireceğini ve elektrikli otomobil üretim şirketindeki çalışan sayısını etkili bir şekilde %14’ün üzerinde artıracağını söyledi.

Oracle ve Hewlett Packard gibi bazı teknoloji şirketleri Austin’e taşınıyor ve bu da birçok kişinin şehri Silikon Vadisi’ne atıfta bulunarak “Silikon Tepeleri” olarak adlandırmasına neden oluyor. Eyalet başkenti birçok yönden ABD konut piyasasının bir mikrokozmosu haline geldi.
 
Üst Alt