Son Konu

Canakkale Savaşı Şehit Mektupları

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Canakkale Savaşı ile ilgili Şehit Mektupları

Şehit Mektubu

Mektubun Konusu: Camaşır Falan İstemem Yazıldığı Tarih: 04041915 Şehadet Tarihi: 06041915
Dort asker doğurmakla ovunen şanlı Turk annesine Hasan Etem, yeni aldığı mektuptan duyduğu sevinci, cevresindeki tabiat guzelliklerini, silah arkadaşlarını anlattığı mektubunu şu satırlarla bitiriyordu:

Ey benim Rabbim! Şu kahramanların butun dilekleri ismi celalini İngilizlere ve Fransızlara tanıtmaktırHuzurunda titreyerek sana dua eden biz askerin sungulerini keskin et Duşmanlarını zaten kahrettin ya butun, butun mahvet Anneciğim, Oğlun Halit de benim gibi guzel yerlerdedir…
Camaşır falan istemem Paralarım duruyor Allah Razı Olsun

Oğlun Hasan Etem

Hasan Etem iki gun sonra şehit oldu Kardeşi Halit Zığındere Muharebelerinde yaralandı ve gazi olarak baba ocağına dondu
Hasan Etem şehit olduğunda 16 yaşında olan kardeşi Hilmi ile 10 yaşında olan kardeşi Şevlut, ağabeylerinin arzu ettiği gibi sonradan Canakkale ’yi gorduler, ondan bir iz aradılar Orada her iz Hasan Etem ’e aitti
Şehit Mektubu 3
Mektubun Konusu: Sana Vasiyetim Var
62 Alaydan Usteğmen Zahid, eşine yazdığı mektupta Bugunlerde her zamankinden daha onemli muharebelere gireceğim diyordu:
Bilirsin her muharebeye giren olmez Fakat olursem gam yeme Ben ve seni yaratan Allah bizi nasıl dunyada birbirimize nasip ettiyse elbet ruhlarımızı da kavuşturur Vatan icin şehit olursam bana ne mutlu Ancak vasiyetim var Eşyanın listesi ilişiktedir Bunları sat, ele gececek paradan mihri muaccel ve mueccelini al Ust tarafı ile bana mevlit okut Eğer bunlar sana borcumu odemezse hakkını helal et ve ilk gece aramızda gecen sozu unutma…
Şiranlı Usteğmen Zahid, eşi Hanife hanıma yazdığı mektubu şu cumle ile bitirmişti “Bu vasiyetimi aldığınız zaman yuksek sesle ağlamanıza razı değilim

Üst Alt