Son Konu

Çevre Bilinci Desen Var(!) Kumsala Loca Kondurup Foseptik Çukurları Açtılar

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-3cf522c62514ba845a74c9d7ac15886faf180142.jpg


İstanbul’un cennet kıyılarından Şile’nin Akçakese Köyü’nde imali süren otel inşaatı vatandaşları ayağa kaldırdı. AKP’li Lider, “Nitelikli turizm maksadımızın yansıması” dedi.





Sözcü'den Ümit Türk'ün haberine nazaran İstanbul'un tabiat olağanüstüsü kıyılarından biri olan Şile'ye bağlı Akçakese Köyü yapılaşma tehditi altında. Kıyıya yakın aralıkta bir otel inşaatını sürdüren firmanın, kıyıya uzanan yola beton dökerek kumsalda kamelyalar yapması, kumsalda foseptik çukuru açması köy sakinlerini ayağa kaldırdı.

CİMER'e başvurdular...



Şile'ye 17 kilometre arada bulunan Akçakese Köyü'nün sakinleri, bir otel inşaatının uzantısı olarak kumsalın kimi kısımlarına beton dökülüp foseptik çukuru açıldığını, kamelyaların kayalıkların tahrip edilerek yapıldığını, tüm bunlar yapılırken de ulusal muhafaza altında olan kum zambaklarının ziyan gördüğünü söyledi. Köy halkı ‘sarı alanlar' içinde kalan yerlerin birilerinin üzerine geçirildiğini buralarda her biri 100 yıllık olan bu ağaçların da yeniden rant uğruna kesildiğini söyledi. Dava açmaya hazırlanan köy halkı, Cumhurbaşkanlığı İrtibat Merkezi'ne de başvurdu.

AKP'li Şile Belediyesi Lideri İlhan Ocaklı ise “Akçakese kıyısında yapılan çalışmalar nitelikli turizm maksadımızın bir yansımasıdır. Belediyenin denetimi altındadır. Kanun dışı bir durum yoktur” dedi.
 
Üst Alt