Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 3 paket eti burçak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket vanilyalı puding
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 kilo yoğurt
- 1 su bardağı limon suyu
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Eti burçakları rondodan geçirip eritilmiş tereyağı ile güzelce karıştırıyoruz.
- Tabanına ve etrafına güzelce yağlı kağıdı koyduğumuz kelepçeli kalıba bir su bardağı yardımı ile bastırarak tabanı oluşturuyoruz. Benim kalıbım 32 cm. Şayet daha küçükse burçakları azaltabilirsiniz.
- Ara katmanını hazırlayana kadar kalıbı buzdolabında yahut buzlukta dinlendiriyoruz ki güzelce birleşsin.
- Yumurta ile şekeri güzelce çırpıyoruz.
- Ardından yoğurt hariç bütün materyalleri ekleyip karıştırıyoruz. Yoğurdu yavaş yavaş ekleyerek karışımımızı oluşturuyoruz.
- Buzluktan aldığımız kalıba döküp bi iki defa tezgaha vurarak içerisindeki baloncukların çıkmasını sağlıyoruz. Akabinde 160 derecedeki fırının orta kısmına kalıbımızı koyuyoruz.
- Altına da ısıya sağlam bi kaba su koyup pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 1 saatte yavaş yavaş pişiriyoruz.
- Tenceremizin içine limon suyu, şeker, 1 bardak suyu ekleyip kaynatıyoruz.
- Bir kasenin içine 2 kaşık nişasta ve suyu alıp yeterlice karıştırıyoruz. Yavaşta kaynayan tencereye ek ediyoruz.
- Biraz kıvam aldıktan sonra altını kapatıp ocaktan alıyoruz. Renginin daha sarı olması için ben çay kaşığının ucu ile zerdeçal ekliyorum.
- Gördüğünüz üzere ben yarı yarıya limonlu ve vişneli yaptım. Ölçü büsbütün üstte verdiğim üzere. Neli yapmak istiyorsanız 1 bardak olacak biçimde limon suyunun yerine koyup jölenizi yapabilirsiniz. Portakallı,limonlu vs. Ben burada vişneli kısmı için vişne reçeli kullandım.
- Yarım bardak vişne reçelini yarım bardak su ile kaynatıp 1 yemek kaşığı nişastayı yarım bardak su ile açtım.
- Limonluyu da yarım yaptım.
- Fırından çıkarınca sosumuzu direk döküp soğumaya bırakıyoruz. 1-2 gün dinlenince daha harika oluyor.
- Ben fırından çıkarınca alüminyum folyo ile kekin ortasına set çektim bi tarafına limonlu sosu öbür tarafına vişneli sosu döküp bir gece beklettikten sonra folyoyu aldım.Ben 16 dilim çıkarıyorum.Deneyeceklere afiyet olsun