teknolojiuzmani
Yeni Üye
Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağından az un
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 500 ml süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım su bardağından biraz fazla nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 paket kakaolu krem şanti
Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bismillahirrahmanirrahim Öncelikle kremayı hazırlıyoruz kreması için; vanilya, tereyağ ve kremşanti hariç tüm malzemeleri katıp karıştırıp ocağa katalım.
- Piştikten sonra altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyelim.
- İlk sıcaklığı çıkınca kremşantiyi ekleyip mikser ile 5 dakika çırpalım ve kremayı üzerine yapışacak şekilde poşet veya streç film kapatalım ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
- Kullanmadan önce mikser ile 1 dakika boyunca çırpalım.
- Pandispanya için yumurtaların sarısını ve beyazını dikkatli bir şekilde ayıralım.
- Şekerin yarısını yumurta sarısına, yarısını da yumurta beyazına katalım.
- Yumurta sarılarını şeker ile çırptıktan sonra içerisine sıcak su ekleyip en az 5 dakika çırpalım.
- Kuru malzemeleri elekten geçirip yumurta sarılarının içerisine katıp spatula ile karıştıralım.
- Yumurta beyazını, toz şeker ve bir cimdik tuz ile çırpalım.
- Yumurta beyazını azar azar hazırladığımız harcın içerisine ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştıralım.
- Kullanacağınız kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve hazırladığınız harcı dökün.
- Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişirelim pişme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir.
- Fırından çıkarttıktan sonra fırın telinin üzerine ters çevirip soğumaya bırakalım. Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
1-Ben kare borcam da yaptım dilerseniz. Yuvarlak,düz,kalpli kalıpta da yapabilirsiniz.
2-Ben l harfi şeklinde yapmayı tercih ettim.
3-Yumurta beyazının içerisine asla yumurta sarısı karışmamalı.
4-Yumurtalar oda ısısında olmalı.
Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı