Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim Öncelikle kremayı hazırlıyoruz kreması için; vanilya, tereyağ ve kremşanti hariç tüm malzemeleri katıp karıştırıp ocağa katalım.
Piştikten sonra altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyelim.
İlk sıcaklığı çıkınca kremşantiyi ekleyip mikser ile 5 dakika çırpalım ve kremayı üzerine yapışacak şekilde poşet veya streç film kapatalım ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
Kullanmadan önce mikser ile 1 dakika boyunca çırpalım.
Pandispanya için yumurtaların sarısını ve beyazını dikkatli bir şekilde ayıralım.
Şekerin yarısını yumurta sarısına, yarısını da yumurta beyazına katalım.
Yumurta sarılarını şeker ile çırptıktan sonra içerisine sıcak su ekleyip en az 5 dakika çırpalım.
Kuru malzemeleri elekten geçirip yumurta sarılarının içerisine katıp spatula ile karıştıralım.
Yumurta beyazını, toz şeker ve bir cimdik tuz ile çırpalım.
Yumurta beyazını azar azar hazırladığımız harcın içerisine ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştıralım.
Kullanacağınız kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve hazırladığınız harcı dökün.
Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişirelim pişme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir.
Fırından çıkarttıktan sonra fırın telinin üzerine ters çevirip soğumaya bırakalım. Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Not:
1-Ben kare borcam da yaptım dilerseniz. Yuvarlak,düz,kalpli kalıpta da yapabilirsiniz.
2-Ben l harfi şeklinde yapmayı tercih ettim.
3-Yumurta beyazının içerisine asla yumurta sarısı karışmamalı.