Son Konu

Cildinizi kırıştırmayın - dolgu

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
36
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
DOLGU PRATIKLERI

Devir kişilerde karşı koyulamayacak değişiklikler oluşturur. Yaşlanma, yüzde çizgi ve kırışıklıkların belirmesiyle fark edilir. Yıllar geçtikçe, yüz ve dudaklar eski dolgunluğunu, diriliğini yitirmeye başlar. Dudak ve göz muhitinde kırışıklıklar belirir; konuşurken ya da gülerken bunları saklamak olanaksız hale gelir. Burun kenarlarından ağza sahih uzanan dikey çizgiler gitgide derinleşir. Kaşların arasında dikey, alında da bir seri yatay çizgi oluşur.

Uzun yıllar boyunca tabipler, çeşitli usuller uygulayarak (kimyasal peeling, lazer tedavileri, botox enjeksiyonları, enjekte edilebilen dolgu unsurları, mezolifting vb.), deriye ilişkin hal bozukluklarını tedavi etmeye çalışmışlardır. Ne yazık ki, bütün bu uğraşlar deri yaşlanmasını şimdi tümüyle engelleyebilir seviyelere ulaşmamış, bugün için kalıcı tahlil bulunamamıştır.

Günümüzde, yüzdeki çizgilenme, kırışıklık ve kıvrımların azaltılması için, dolgu hususları enjeksiyonu (kolajen, silikon, kişinin kendi yağı, hiyalüronik asit enjeksiyonu vb.) kozmetik dermatolojide değerli tarafa sahiptir.

Daha genç, daha taze ve daha kusursuz bir cilde sahip olabilmenin tesirli yollarından birisi

dolgu unsuru uygulamalarıdır. Dolgu hususu enjeksiyonu, iş ve toplumsal ömürden uzak kalmadan, yüksek maliyetler ödemeden, pratik sonrası çokça bir bakım gerektirmeksizin, ufak dokunuşlarla yüzün sözünü bir anda değiştirir, süreç yapıldığı anda sonuç verir ve aynaya bakıldığında değişiklik acilen ayırt edilebilir.

Dolgu pratikleri yüzün sınırlı kesimlerinde mucizevi sonuçlar yaratır:

1- a) Burun kenarlarındaki derin gülümseme çizgileri

b) Dudak etrafındaki dikey çizgilenmeler (sigara çizgileri)

c) Ağız bucaklarında beliren hüzün çizgileri

d) Alındaki dikey ve yatay uzanımlı, çatık ve kaygılı yüz görünümü oluşturan çizgiler

e) Göz etrafındaki kaz ayağı çizgileri

2- Elmacık kemikleri, yanaklar ve çenenin belirginleştirilmesi

3- Dudakların biçiminin düzeltilmesi ve daha dolgun görünmesi

4- Çökük akne ve vesair yara izlerinin düzeltilmesi

5- Yüz şekillendirilmesi ve kusurların düzeltilmesi.

Bu tatbikte maksat, cildin desteğini kaybettiği kesime hacim ve destek eklemektir. İnsan vücuduyla entegrasyonlu özellikte çeşitli dolgu hususları derinin münasebetli tabakalarına enjekte edilir. Dinlenme sırasında görülen kırışıklıklar için eşsiz bir tedavi seçeneğidir.

Uygulamayı yapacak kişinin bu mevzuda deneyimli bir dermatolog ya da plastik cerrahi kompetanı olması gereklidir. En âlâ sonuç, ‘’germe testi’’ (iki parmak arasında cilt gerginleştirildiğinde kırışıklık kayboluyor mu?) uygulandığında düzelmenin görülebileceği taraflarda alınır. Muayene sırasında, hastanın hangi kesiminin tedavi edilmesini istediği tam olarak belirtilmelidir. Düzelmenin kalıcı olabilmesi için hengam içinde enjeksiyonların tekrarlanması gerekebilir. Cildin kalınlığı, nemi, kırışıklıkların derinliği, enjeksiyon tekniğinin muvaffakiyetini tesirler.

Geçen 20 yıl boyunca kozmetik sanayisi, ülkü bir dolgu unsuru elde etmeyi amaçlamıştır.

Ülkü dolgu hususlarından beklenen özellikler:

  • İnsan vücudu ile entegrasyonlu olması

  • Yüzün doğal tabirini muhafazası

  • Uzun müddet kalıcı olması

  • Alerji ve gayri yan tesirlere sahip olmaması
Daha dolgun dudaklar, daha sarih yüz hatları ya da yumuşatılmış yüz çizgilerinin amaçlandığı dolgu pratiklerinde, vücudumuzda doğal olarak bulunan bir unsur olan “hiyalüronik asit” içeren dolgular öncelikle tercih edilirler.

Cildimiz, sıhhatimiz için ne kadar değerliyse, hiyalüronik asit de cildimiz için o kadar kıymetlidir. İnsan vücudunda münhasıran kas ve eklemlerde bulunur. Hiyalüronik asit bulunduğu dokuya esneklik / sağlamlık veren, berrak kristal jel görünümlü bir husustur. Vücuttaki su ile birleşerek hacim kazanır, cildi dolgunlaştırır, nemlendirir ve tazeliğini muhafazasını sağlar. Tüm canlı cinslerinde kimyasal, fizikî ve biyolojik olarak tıpkı yapıya sahiptir.

Yaş ilerledikçe vücudun hiyalüronik asit üretimi azalır, cilt gerginliğini ve elastikiyetini kaybeder. Dışarıdan takviye edildiği hengam cilt daha gergin ve kırışıksız görünür.

Dışarıdan uygulanan kremlerin derinin gözeneklerinden geçerek bu tabakaya ulaşması anahtar deliğinden bir topu geçirmek kadar olanaksızdır. Bu yüzden asıl tesirin hedeflenen tabakada görülmesi pek mümkün değildir. Kırışıklıkların azalması için cilt altına enjeksiyon yapılmalıdır. Kolay bir enjeksiyon ile kaybolan desteği tekrar kazanmak, görünümünü farklılaştırıp sıklaştırmak ve kırışıklıklardan kurtulmak mümkündür. Kalıcı değildir, 6-12 ay içinde vücuttan külliyen emilerek atılır. Tesir vadesi kimseye ve tatbik yerine nazaran değişir. Bu durum bizlere bir sonraki tedavi için hengam ve seçenek imkanı tanır.

Düzeltmenin daha uzun vade kalıcı olabilmesi için enjeksiyonların tekrarlanması gerekebilir. Cildin kalınlığı, nem ve yağ içeriği, kırışıklıkların derinliği ve nedeni, enjeksiyonu uygulayan doktorun tecrübesi, tedavinin tesir müddeti ve muvaffakiyetinde değerlidir.

Göz ameliyatları, ortopedi ve romatolojik dertlerin giderilmesi (eklemlerin kayganlığını sağlamak vb.), üroloji üzere başka meydanlarda da kullanılmaktadır.

(1980 yılında, ciltte uygulanabilen, hiyalüronik asit ile biyolojik olarak elverişlilik taşımakla birlikte ondan daha uzun müddet dayanabilen sentetik polimerler geliştirilmiştir?). Stabilize edilmiş hiyalüronik asit organizma ile tümüyle koordinasyonlu ve vücut tarafından eritilebilir olduğundan doğal ve emniyetlidir.

Bir noktaya mahsusen dikkat edilmelidir, yağmurdan kaçarken doluya yakalanmamalıdır. Pratiğin fiyatı ya da tesirin kalıcılığı öncelikle tercih nedeni olabilmektedir. Lakin, vücut ile koordinasyonsuz özellikte ve/veya tatbikten sonra kalıcı olan dolgu unsurlarının kullanılması sonucu ortaya çıkabilecek doğal olmayan görünüm, alerjik reaksiyonlar, enfeksiyon ve granülom oluşumu ile mekan değiştirme üzere yan tesirler gelişebilir. Emniyetli özellikte öbür implant seçenekleri nedeni ile bu cins materyallerin kullanılması önerilmemektedir.

 
Üst Alt