Son Konu

Çilekli Turta Yapımı (Püf Noktalarıyla Tart Tarifi Sonuç İnanılmaz) Videolu

elektronikci

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
sonuc-inanilmaz-cilekli-turta-yapimi-puf-noktalariyla-tart-tarifi.jpg

Çilekli Turta Yapımı (Püf Noktalarıyla Tart Tarifi Sonuç İnanılmaz) İçin Malzemeler

Kullanılan su bardağı 200 ml
  • 200 gr tereyağı
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta (l boy)
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu (Tepeleme 1 çay kaşığı )
  • 1 paket vanilin
  • 3-3,5 su bardağı un
İç dolgusu için:
  • 600 gr çilek
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri (Tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı

Çilekli Turta Yapımı (Püf Noktalarıyla Tart Tarifi Sonuç İnanılmaz) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur için ayırılan tüm malzemeler yoğrulup ele yapışmayan, yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
  2. İki eşit parçaya ayırıp hızlı soğuması için yassı form verin. Buzdolabı poşetine koyup ağzını hava almayacak şekilde kapatın.
  3. Buzdolabında 20dk dinlendirin.
  4. Daha sonra hamurlardan birini alın ve kalıbınızın boyutuna göre açın. Ben 25cm lik küçük borcam tepsi kullandım.
  5. Kalıbınızın tabanını yağlayıp unladıktan sonra hamuru kalıba yerleştirin. (videoyu izlemenizi tavsiye ederim)
  6. Tabanına hamuru yerleştirdikten sonra bir çatal yardımıyla kabarmaması için üzerine delikler açın. Şimdi iki aşamalı kör pişirme yapacağız.
  7. Önce hamurun üzerine pişirme kağıdı yerleştirip üzerine bakliyat dökün.
  8. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10dk pişirin.
  9. Daha sonra bakliyatları ve pişirme kağıdını kaldırıp 10dk da tabanını pişirin. Bu sayede taban hamuru hafiften pişip kabuk tutacak.
  10. Ön pişirmeyi tamamladıktan sonra üst hamurunu da dolaptan çıkarıp diğer hamurdan daha ince olacak şekilde açın. Ben hamura halka şekli verdikten sonra iç içe geçirip zincir şeklini verdim. Yapılışı videoda ayrıntılı şekilde anlatılmıştır.
  11. Üst hamurunu şekillendirdikten sonra turtaya kolay yerleştirebilmek için 5dk dolapta bekletin.
  12. O arada iç harcını hazırlayabilirsiniz.
  13. İç harcı için, doğranmış çileklerin üzerine 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 yemek kaşığı nişasta ekleyip karıştırın.
  14. Alt tabanın üzerine iç harcını yerleştirin.
  15. Ardından üst hamurunu yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün.
  16. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Tarifin detaylarına videoyu izleyerek ulaşabilirsiniz.
Çilekli Turta Yapımı (Püf Noktalarıyla Tart Tarifi Sonuç İnanılmaz) Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt