Son Konu

Çin Bu Altcoin Piyasasını Yasaklıyor! İşte Ayrıntılar…

bilgisayarci

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,563
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
95
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
china-s-most-recent-crackdown-on-crypto-is-chinas-toughest-yet.jpg

Çinli kripto blog yazarı Colin Wu’ya göre, Çinli düzenleyiciler, büyük internet şirketleriyle, non-fungible token (NFT) kullanımı hakkında görüşmelerde bulunuyorlar. NFT’ler, son zamanlarda, Bitcoin ve altcoin ekosisteminin önemli bir bölümünü oluşturuyorlar.

Çin ve bu altcoin piyasasına yönelik iddia: Yasaklanıyor mu?


Bugün sabah saatlerinde NFT yasağına dair tweet atan Wu Blockchain’e göre “Çin makamları, NFT’lere yönelik denetimini güçlendiriyor ve büyük internet şirketleriyle konuşuyor”. Çin’den gelen haberlere Twitter sayfasında hep yer veren Blockchain araştırmacısına göre “Çin, NFT’lerin kullanılmasına artık izin vermeyecek”. Ancak dijital koleksiyonlara izin verilecek.

Yine de, yerel internet devleri ve diğer büyük şirketler hala NFT alanına aktif bir şekilde giriş yapıyor. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere Çin’deki McDonalds, şirketin Çin’deki varlığının 31. yıldönümü şerefine çalışanlarına ve müşterilerine sunmak için 188 NFT seti yayınladı. Bu NFT’lerin adı ise “Big Mac Rubik’s Cube” idi.




Öte yandan Wu Blockchain; Tencent ve Alibaba’nın da NFT platformlarını piyasaya sürdüğünü ve DHL’nin de NFT’lerini piyasaya sürdüğünü hatırlatıyor. Eylül ayı sonlarında Çin, Bitcoin (BTC) ve kripto para birimi işlemlerini de yasakladı ve bunları yasa dışı olarak işaretledi. Bununla birlikte, Çin vatandaşlarının yasal olarak bir “dijital mülk” olarak Bitcoin sahipliğine hala izin verilmektedir.
 
Üst Alt