B bilgisayarci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,563 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 96 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 23 Kas 2023 #1 Çıtır Patates Tarifi İçin Malzemeler 5 adet patates 2 yemek kaşığı mısır nişastası Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı Tuz Karabiber Kekik Biberiye Su Çıtır Patates Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Patatesleri istediğiniz gibi doğrayın. Tencereye atıp su ekleyin. 10 dakika kaynatın. Süzgece aldığınız patateslerin üzerine tuz, karabiber, nişastayı ekleyip çalkalayın. Bir kapta yağları, biberiye, kekik i ben dağ kekiği kullanıldım. Kajun baharatı da ekledim. İsterseniz sarımsak ve toz biber de ekleyebilirsiniz. Fırın kabına yarısını ekleyin patatesleri ekleyip sosun diğer yarısını da ekleyin karıştırın. 220 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Çıtır çıtır patatesleriniz hazır. Sıcak tüketin soğuduğunda kötü oluyor. Çıtır Patates Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Çıtır Patates Tarifi İçin Malzemeler 5 adet patates 2 yemek kaşığı mısır nişastası Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı Tuz Karabiber Kekik Biberiye Su Çıtır Patates Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Patatesleri istediğiniz gibi doğrayın. Tencereye atıp su ekleyin. 10 dakika kaynatın. Süzgece aldığınız patateslerin üzerine tuz, karabiber, nişastayı ekleyip çalkalayın. Bir kapta yağları, biberiye, kekik i ben dağ kekiği kullanıldım. Kajun baharatı da ekledim. İsterseniz sarımsak ve toz biber de ekleyebilirsiniz. Fırın kabına yarısını ekleyin patatesleri ekleyip sosun diğer yarısını da ekleyin karıştırın. 220 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Çıtır çıtır patatesleriniz hazır. Sıcak tüketin soğuduğunda kötü oluyor. Çıtır Patates Tarifi Fotoğraflı Yapılışı