Son Konu

Çocuklarda ilk diş muayenesi ne zaman yapılmalıdır? Nasıl olur?

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
0-16 yaş evlatların ve gençlerin muayeneleri ve tedavileri yapılmaktadır. Evlat hastada birinci muayene, ömrünün ileri devirlerinde diş tabibi fobisi gelişmemesi açısından çok kıymetlidir. Muayene, hem evlat hem de evladın ana ve pederi ile muhabere kurmakla başlar ama muhaberenin merkezi evlat olmalıdır. Tanışmadan sonra hastanın medikal ve dental hikayesi alınır. Daha sonra klinik ve radyografik muayeneye geçilir. Bu aşamalardan sonra teşhis ve tedavi planlaması hakkında hastaya, ana ve pederine malumat verilir. Birinci muayene sırasında tedavi süreçleri uygulanmamalıdır.

Erken muayene ve korucu diş hekimliği pratikleri bebeğinizin ve evlatlarınızın dişlerini artık ve gelecekte koruyarak, sağlıklı gülümsemesini sağlar.

Tedavi öncesinde yapılmasından çok yapılmaması gerekenler daha büyük değer taşımaktadır.

Tedavi öncesinde evladınıza “korkma, hiç acımayacak” üzere cümleler kurmayın. Bu cins cümleler evlatların bilinçaltında acıyabileceği fikrini doğurabilir. Evladınıza diş randevusundan sonra ikram ile ödüllendirmeyin. Ödüllendirme evladınızın süreci çetin bir süreç olarak algılamasına neden olur.

Evladınıza geçmişteki diş doktoru koltuğundaki yeterli yahut berbat deneyimlerinizden bahsetmemeniz daha yararlı olacaktır. Evladınıza; şayet doktora gitmezse dişlerinin daha çok çürüyeceği ve sonrasında iğne yapılıp çekilmek zorunda kalabileceği üzere korkutucu cümleler kurmayın. Zira tüm bu korkuttuğunuz süreçler bir gün evladınızın gerek duyabileceği tedaviler olabilir.

Diş doktorunun dişlerine bakmaktan sair hiçbir şey yapmayacağı konusunda da evladınıza kelam vermeyin. Bırakın evladınız ve tabibi birinci randevu için yapılacaklara birlikte karar versinler.

Birinci diş muayenesinde maksat; ayna ve ışık yardımıyla evladınızın tüm dişlerine bakarak var olan dertleri ve tedavi alternatiflerini sizinle paylaşmak, en değerlisi de beslenme ve kollayıcı tatbikler hakkında sizi bilgilendirmektir. Bu süreçleri yaparken kullandığımız tüm el aletlerini evladınıza anlatıp, ne işe yaradıklarını gösteriyor ve kimi aletleri onların kullanmasına müsaade veririz. Birinci diş muayenesinde odadan keyifli ayrılan evlat bir sonraki seansa kendi isteyerek doktora gelir.

 
Üst Alt