Son Konu

Defne Joy Foster Duruşmasında Yeni Gelişme! Defne Joy Foster'ın Ölümü Hakkındaki Soruşturma Sonucu Ne?

tekin

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
153,708
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
95
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-198ba909b1a7cb5a85d02efd2bd4cfee26904525.jpg


Sihirli Annem'in Eda'sı olarak akıllarımıza kazınmış olan oyuncu Defne Joy Foster, ani ve sıra dışı vefatıyla tüm Türkiye'de şok tesiri yaratmıştı. 11 yıl evvel Foster'ın vefatı sonrası açılan davada annesi Hatice Foster,  soruşturmanın tesirli yürütülmediği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne müracaatta bulunmuştu. Açılan davada beklenmedik bir gelişme yaşandı. Gündeme gelen mevzu sonrası Defne Joy Foster'in vefatına dair ayrıntılar yine gün yüzüne çıktı. Pekala Defne Joy Foster neden öldü? Defne Joy Foster davasında neler oldu? Defne Joy Foster davasında yeni gelişme ne? İşte ayrıntılar...




Hoş oyuncu Defne Joy Fıster, 2011 yılında beklenmedik bir formda ömrünü yitirmişti. Kuşkulu mevti ile birlikte herkesi şaşkına çeviren oyuncu uzun bir mühlet konuşulmaya devam etti. 11 yıl evvel açılan davanın sonuçlanmaması ile birlikte Defne Joy'un annesi Hatice Foster, yine Anayasa Mahkemesine ferdî müracaatta bulundu. Anayasa Mahkemesi tarafından davaya dair karar açıklandı. İşte ayrıntılar...

Defne Joy Foster'in Vefatı İle İlgili Dava Nasıl Sonuçlandı?




Defne Joy Foster’ın annesi Hatice Foster, kızının kuşkulu vefatına ait ceza soruşturmasının tesirli yürütülmemesi nedeniyle hayat hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne ferdi müracaatta bulunmuştu. Anayasa Mahkemesi, 2019 yılında soruşturma sürecinde tespit edilen bir eksikliğin olmadığını söz ederek, Hatice Foster'ın kişisel başvurusunu kabul etmediğini bildirdi.

Defne Joy Foster Neden Öldü?



Defne Joy Foster 2 Şubat 2011 tarihinde Kadıköy Caddebostan’da Ahmet Altan’ın oğlu Kerem Altan’ın meskeninde meyyit bir biçimde bulundu. 

Defne Joy Foster'ın kuşkulu vefatı üzerine Kerem Altan hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca takipsizlik kararı verildi. Başsavcılık, Joy Foster’ın vefatıyla ilgili Altan’ın rastgele bir kusurunun olmadığını münasebet gösterdi. Foster ailesinin itirazı Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce de reddedildi. Ailenin avukatı, kanun faydasına bozma yoluna başvurdu. Belgeyi inceleyen Yargıtay 12. Ceza Dairesi, soruşturmanın eksik yapıldığını, hukuka muhalif olarak takipsizlik kararı verildiğini belirterek kararı bozdu. Daire kararında, Foster’ın kötüleşmesine karşın iki saat geçtiğini, Kerem Altan’ın derhal ambulansı çağırmak yerine dışarıya çıkarak yardım aradığını ve ihmal sonucu Foster’ın öldüğünü kaydetti.

Defne Joy Foster Davası 2013'te Açıldı



Bozma kararının akabinde, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından, Kerem Altan hakkında ’’yardım yahut bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi münasebetiyle kişinin ölmesi’’ kabahatinden 3 yıla kadar mahpus cezası talebiyle dava açıldı. Anadolu 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nce 14 Şubat 2013 tarihinde davanın görülmesine başlandı.

Tutuksuz yargılanan sanık Altan savunmasında, Foster ile barda tanıştıklarını, sabaha karşı kendi meskenine gittiklerini söyleyerek, “Kendisine votka ikram ettim. Bir yudum aldı. Kötüleşti. Şuurunu kaybetmiş durumdaydı. Kendine getirmek için yüzünü yıkamak istedim, lakin bu bir yarar sağlamadı. Hastaneye götürmek istedim, lakin taşıyamadım” sözlerine yer verdi.

Soruşturmada Takipsizlik Kararı Verildi



Konutunun yakınındaki hastaneye gittiğini ve hastanenin kapalı olduğunu söyleyen Altan, “Kapalı olduğunu görünce meskene geri döndüm. Durumunda bir düzelme olmadığını görünce ambulans çağırdım. Gelen ambulanstaki grup kendisinin öldüğünü söyledi. Ben maktulü daha evvel tanımıyordum. Birinci sefer o gece şahsen tanıştık. Rahatsızlığı olduğunu ve ilaç kullandığını bilmiyordum. Sonraki gün polis meskende arama yaptığında çantasında astım ilaçları buldu. Ben yapabileceğim tüm yardımları yaptım. Vefatına neden olacak bir hareketim olmamıştır” açıklamasını yaparak kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

2 yıl boyunca tutuksuz yargılanan Kerem Altan 12 Şubat 2015 tarihinde 'yardım yahut bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi' kabahatinden 2 ay 15 gün mahpus cezasına çarptırıldı. Mahkeme, kararın açıklanmasını geri bıraktı. Bu karara yapılan itiraz da reddedildi.
 
Üst Alt