Forumdas
Editor
- Katılım
- 6 Ara 2022
- Mesajlar
- 7,544
- Tepkime
- 15,298
- Puanları
- 113
- Konum
- adana
- Web
- forumdas.com.tr
- Credits
- -90
İçindekiler Hide
- 1 İhtiyacın olacak:
-
2
Derz Dolgusu Yenileme: Fayans Arası Derz Nasıl Sökülür?
- 2.1 Fayanstaki kurumuş derz nasıl temizlenir? Fayansların arasındaki kuru derzi, yapıştırıcıyı ve tozu çıkarın.
- 2.2 İlk seferde çıkaramadığınız derzleri bir bıçak yardımıyla çıkarın.
- 2.3 Küçük parçacıkları ve kalıntıları temizleyin.
- 2.4 Çok amaçlı temizleyici ile tüm toz kalıntılarından kurtulun.
- 2.5 Fayans derz dolgusu yenileme işlemine geçmeden önce temizlediğiniz alanı kurumaya bırakın.
- 3 Derz Nasıl Yenilenir?
- 4 Derz Nasıl Temizlenir?
- 5 Derz Nasıl Yenilenir: Sıkça Sorulan Sorular
Derz, fayans ile birlikte kullanılan bir malzemedir. Fayanslar arasındaki boşlukları doldurarak sızıntı olmasını engeller ve fayansların düzgün görünmesini sağlar. Ancak bu malzeme zamanla hasar görebilir ve eski haline gelmesi için onarım gerektirebilir. Hasarlı derzlerle karşı karşıyaysanız ve derz nasıl yenilenir diye düşünüyorsanız bunu yapmanın bazı pratik yolları olduğunu belirtelim. Yalnızca birkaç basit malzeme ve hızlı yöntemlerle, hasarlı derz dolgusunu kolayca onarabilir ve zeminlerinizin veya duvarlarınızın yeniden harika görünmesini sağlayabilirsiniz.
İhtiyacın olacak:
- Kova
- Kenar malası
- Mikrofiber havlu/bez
- Maket bıçağı
- Elektrikli süpürge
- Sünger
- Derz temizleme aleti
- Gözlük
- Toz maskesi
- Bant
- Derz dolgu
- Mühürleyici
- Kalafat
Derz Dolgusu Yenileme: Fayans Arası Derz Nasıl Sökülür?
Hasarlı derzi yeni bir derz tabakası ile doldurmak güzel ve homojen bir görünüm yaratacaktır. Ancak fayans derz dolgusu yenileme işleminin iki aşamalı bir işlem olduğunu hatırlatalım. İlk adımı eski derzi çıkarmak ve temizlemek oluşturur. Yenilemeye başlamadan önce hazırlık yapmanız ve eski derzi temizlemeniz çok önemlidir. Bu adımı atlarsanız derz yenileme işlemi başarısız olabilir. Peki fayans arasındaki derz dolgu nasıl sökülür?Fayanstaki kurumuş derz nasıl temizlenir? Fayansların arasındaki kuru derzi, yapıştırıcıyı ve tozu çıkarın.
Derzleri uygun şekilde yenilemeye başlamak için eski derzleri sökmeye başlamalısınız. Bunu yaparken derz çıkarmak için tasarlanmış bir alet kullanın. Fayansları kırmamaya dikkat edin. Tek seferde tüm derzi çıkarmak zorunda değilsiniz.
Eski derzi çıkarmak tozlu bir işlemdir. Gerekirse, çalışma alanının etrafına plastik örtü serebilirsiniz. Çalışırken kendinizi korumak için bir toz maskesi taktığınızdan emin olun.İlk seferde çıkaramadığınız derzleri bir bıçak yardımıyla çıkarın.
Derzin çoğunu çıkardıktan sonra, derz hatlarını iyice temizlemek için bir maket bıçağı veya tornavida ile üzerinden bir kez daha geçin. Bu sefer, fayansın kenarları için bıçağı hafifçe eğerek çalışın. Fayanslara kolayca zarar verebileceğinden, derz dolgu hatlarının kenarlarını çok fazla oymadığınızdan emin olun. Derz, bıçakla hızla parçalanacaktır. Bazı alanların kolayca aşınmadığını fark ederseniz bıçakla zorlamayın; bu derz parçaları daha sonra elle çıkarılabilir. Bunu yaparken bir yandan elektrikli süpürgeyle kalıntıları süpürün.Küçük parçacıkları ve kalıntıları temizleyin.
Toz ve kir kalıntısı kalmadığından emin olmak için elektrikli süpürgeyle her yeri iyice süpürün. Ardından derzle kaplanmasını istemediğiniz alanlara bantlar koyun.Çok amaçlı temizleyici ile tüm toz kalıntılarından kurtulun.
Derz yenileme öncesinde fayanslarınız tertemiz olmalı. Böylece dolgu arasında herhangi bir kir veya kalıntıyla karşılaşmazsınız. Peki fayanstaki derz tozu nasıl temizlenir? Çabuk tozlanma problemini çözmek için geliştirilen Vim Silikonlu Temizleyici etkili bir temizlik sağlayacaktır. Temizleyiciyi fayansların üzerine sıkın ve ardından bir sünger yardımıyla çok bastırmadan iyice silin.
Konu fayans temizliği olduğunda akla gelen ilk yerlerden biri de mutfaktır.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.buradaki yazımızdan öğrenin.Fayans derz dolgusu yenileme işlemine geçmeden önce temizlediğiniz alanı kurumaya bırakın.
Çatlakları ve boşlukları doldurmak için yeni derz uygulamadan önce bölgenin iyice kurumasını bekleyin.
Fayans derz dolgusu yenileme öncesinde yapmanız gereken hazırlıkları biliyorsunuz. Gelelim derz dolgusu nasıl yenilenir sorusuna.
Derz Nasıl Yenilenir?
Fayanslarınızı dikkatli bir şekilde derzleyin ve temiz görünümlü, yepyeni bir yüzey elde edin. Derz nasıl yenilenir sorusu için aşağıdaki adımları izleyin:Derz rengi seçin.
Derzler çeşitli renklere sahip olabilir. Fayanslarınızın rengine uyum sağlayacak bir renk seçin. Derzi hazırlarken renk değiştirmesini önlemek için mümkün olduğunca az su kullanmanız ve derzi iyice karıştırmanız gerekecek. İlk etapta kullanacağınız kadar karışım hazırlayın aksi takdirde karışım sertleşecek ve kuruyacaktır.
Daha koyu renk bir derz, sıkça kullanılan alanlar için daha iyi bir seçimdir.Derz karışımını hazırlayın.
Seçtiğiniz derzi bir kovaya dökün. Yavaşça su dökmeye başlayın ve bir mala yardımıyla karıştırın. Kovayı bir çimento karıştırıcısı gibi hafifçe döndürmeyi deneyin. Derz tüm suyu emdiğinde, çamur kıvamı aldığını fark edeceksiniz. Kovanın dibinde kuru derz kalmadığından ve iyice karıştırdığınızdan emin olun. Derzi düzgün bir şekilde karıştırdıktan sonra 5-10 dakika bekletin. Bu, derzi biraz sertleştirecek ve uygulama sürecini kolaylaştıracaktır. Bu adımı atlamak, daha zayıf, çatlamaya meyilli derzlere neden olabilir.
Derzi su ile karıştırmadan önce bulunduğu torbayı iyice çalkalayın ve uygulama için tümünü kullandığınızdan emin olun. Bunun nedeni, renk, kum, sertleştirici parçacıklarının bir bütün olarak karıştığından emin olmaktır.Derzi yüzeye uygulayın.
Fayansların üzerine bir litre derz dökün. Derz malasını 45 derecelik bir açıyla tutun ve fayansların üzerine geniş bir şekilde yayın. Derzin fayansların arasına iyice girdiğinden emin olmak için bastırarak uygulayın. Derzler dolmaya başladığında, tüm alana daha fazla harç yaymadan önce yaklaşık 60 cm x 60 cm boyutlarında alanlarda çalışın. Her bir oluğun eşit şekilde ve iyice dolduğunu görene kadar devam edin.Fazla derzi alın.
Fazlalığı almak için plastik bir silecek veya sert, kuru bir sünger kullanın. Buradaki amaç yüzeyi temizlemek değil, fayanslarınızı ve aralarındaki boşlukların dolup dolmadığını doğru bir şekilde görebilmektir.
Bunun için kullandığınız aletin kuru olduğundan emin olun. Bu aşamada karışımda nem oluşmamalıdır.Derzin sertleşmesini bekleyin ve ardından fayansları temizleyin.
Derz sertleşmeye başlayana kadar birkaç dakika bekleyin. Fayansları ıslak değil nemli bir süngerle dairesel hareketlerle silerek temizliğe başlayın. Fayansların köşelerinden derzi çıkarmamaya dikkat edin. Fayansları ortaya çıkarana kadar silmeye devam edin. Temizlemeden önce harcın oldukça sağlam ancak tamamen sert olmadığından emin olun.
Derz yenileme sonrasında fayansları temizlemeyle uğraşmamak için fayansların üzerini bantlayabilirsiniz veya yalnızca dolgu yapılacak alanları boş bırakacak şekilde örtü sermeyi tercih edebilirsiniz.Mühürleyin.
Mühürleme maddesini uygulamadan önce, üreticinin önerdiği süre boyunca harcı kurumaya bırakın. Ardından derz mühürleyiciyi küçük bir boya fırçası veya kapatıcı aplikatörü ile yayın. Lekeler oluşursa ilk beş dakika içinde temizlemeye özen gösterin. Son olarak derzi en az 24 saat kurumaya bırakın.
Toz halinde olan standart derzler uygulamadan sonra, leke tutmazlık için (derz tamamen kuruduktan sonra) mühürlenmelidir. Birçok derz türünün ise mühürlenmesine gerek yoktur.Silikon kalafat yapın.
Kalafat, kaplamalar arasındaki boşluğu doldurup buraları su geçirmez ve esnek yapmak için kullanılır. Derz dolgular zaman içinde çatlayabileceğinden buna karşı koruma sağlar. Bu tip esnek ve sızdırmaz bir bileşik çatlakların doldurulması için de kullanılabilir. Kalafat yapmak suyun sızmasını önlemeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda toz, hava veya böceklerin bu çatlaklara girmesini de önler.
Derz Nasıl Temizlenir?
Bütün adımları tamamladıktan sonra fayanslarınızın yepyeni görünümünü ortaya çıkaracak temizlik adımına geçebilirsiniz. Peki derz dolgu yaptıktan sonra nasıl temizlenir? Bunun için aşağıdaki adımları takip edin.Kalıntıları almak için nemli bir bez kullanın.
Derz dolgu sertleştiğinde, fayansların üzerinde hafif bir bulanıklık bırakacaktır. Nemli bir bezle hafifçe üzerinden geçerek temizleyin, ardından hemen kuru bir bezle parlatın.
Kalıntıları temizlemek için ne kadar beklerseniz, temizlemek o kadar zor olacaktır. Mümkünse ilk üç saat içinde temizleyin.Derz tamamen kuruduktan sonra uygun bir ürünle silin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.ile fayanslarınızda maksimum hijyen sağlayabilirsiniz. Sizin için hazırladığımızZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.bilgilerini okumadan geçmeyin.
Seramik fayans temizliği ile bağlantılı olan konular arasında mermer temizliği de yer alır. Mermer yanlış temizlendiği takdirde dönüşü olmayan sonuçlar ortaya çıkabilir. Zarar vermedenZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.keşfedin.Alanı tamamen kuruyana kadar temiz bir bezle kurulayın.
Kalıntı olup olmadığını kontrol edin. Eğer kalıntılar tam olarak çıkmadıysa işlemi tekrarlayabilirsiniz; ancak derz temizleyici kullanmanız gerekebilir.