Son Konu

Despacito Pasta (Videolu)

Garfield

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
despacito-pasta.jpg

Despacito Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1,5 su bardağı un
Kahveli sos;
  • 1.5 su bardağı sıcak süt
  • Yarım yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nescafe
Pastanın kreması için;
  • 200 gram çikolatayı benmari usulü eritip soğumaya bırakalım (Çoğunu bitter kullandım, birazını sütlü çikolata kullandım)
  • 2 kutu krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Despacito Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kek için; şeker ve yumurtayı köpürene kadar 3-4 dakika çırpalım. Sıvı malzemeleri ekleyelim çırpmaya devam edelim. Kuru malzemeleri eleyerek keke ekleyelim. Mikserin düşük devirinde çırpıp keki hazırlayalım.
  2. Videoda kullandığım kalıbın boyu dikdörtgen borcam ebatlarında. Kalıbı yağlayıp kek karışımını dökelim, 175 derecede pişirelim.
  3. Kahveli sos için kek fırından çıktıktan sonra soğutalım. Soğuk kekin üzerine sıcak kahveli sosu dökelim.
  4. Pastanın kreması için; 200 gram çikolatayı benmari usulü eritip soğumaya bırakalım (Çoğunu bitter kullandım, birazını sütlü çikolata kullandım)
  5. 2 kutu krema, 1 yemek kaşığı pudra şekeri, Çikolatayı benmari usulü eritip soğumaya bırakalım. Kremalar ile pudra şekerini en az 4 dakika çırpalım.
  6. Soğumuş çikolatayı kremaya ekleyip karıştıralım. Kremayı kekin üzerine düzgünce yayıp dolaba koyalım. İsterseniz üzerine sadece kakaoda serpebilirsiniz. Ben küçük bir sos hazırladım.
  7. Yarım kutu kremayı ısıttım içine 80 gram bitter çikolata koyup karıştırarak erittim.
  8. En son pastanın üzerine döktüm. Dolapta 4 5 saat durması gerekli. Sonrasında dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Despacito Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt