Despacito Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1,5 su bardağı un
- 1.5 su bardağı sıcak süt
- Yarım yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nescafe
- 200 gram çikolatayı benmari usulü eritip soğumaya bırakalım (Çoğunu bitter kullandım, birazını sütlü çikolata kullandım)
- 2 kutu krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Despacito Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için; şeker ve yumurtayı köpürene kadar 3-4 dakika çırpalım. Sıvı malzemeleri ekleyelim çırpmaya devam edelim. Kuru malzemeleri eleyerek keke ekleyelim. Mikserin düşük devirinde çırpıp keki hazırlayalım.
- Videoda kullandığım kalıbın boyu dikdörtgen borcam ebatlarında. Kalıbı yağlayıp kek karışımını dökelim, 175 derecede pişirelim.
- Kahveli sos için kek fırından çıktıktan sonra soğutalım. Soğuk kekin üzerine sıcak kahveli sosu dökelim.
- Pastanın kreması için; 200 gram çikolatayı benmari usulü eritip soğumaya bırakalım (Çoğunu bitter kullandım, birazını sütlü çikolata kullandım)
- 2 kutu krema, 1 yemek kaşığı pudra şekeri, Çikolatayı benmari usulü eritip soğumaya bırakalım. Kremalar ile pudra şekerini en az 4 dakika çırpalım.
- Soğumuş çikolatayı kremaya ekleyip karıştıralım. Kremayı kekin üzerine düzgünce yayıp dolaba koyalım. İsterseniz üzerine sadece kakaoda serpebilirsiniz. Ben küçük bir sos hazırladım.
- Yarım kutu kremayı ısıttım içine 80 gram bitter çikolata koyup karıştırarak erittim.
- En son pastanın üzerine döktüm. Dolapta 4 5 saat durması gerekli. Sonrasında dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.