morfeus
Yeni Üye
Bursa’da meskeninin önünde uğradığı silahlı akın sonucu hayatını kaybeden radyo programcısı Hazım Özsu'nun katil zanlısının kan donduran sözü ortaya çıktı. Zanlı, tabirinde Özsu'yu radyo programını beğenmediği için öldürdüğünü söyledi.
Edinilen bilgiye nazaran, kimliği meçhul bir kişi merkez Osmangazi ilçesi Altınova Mahallesi'nde radyo programcısı Hazım Özsu’nun (57) yalnız yaşadığı konutun önüne gelip zile bastı. Özsu’nun sokak kapısına inmesiyle kuşkulu, belinden çıkardığı tabanca ile Özsu’nun göğsüne ateş edip olay yerinden kaçtı. Güvenlik kamerasına yansıyan imgelerde kuşkulu şahsın sokağa birçok sefer girip çıktığı ve keşif yaptığı görülürken, olay sonrası hata aletini beline koyduğu anlar ile kaçma anı kaydedildi. Komşuları tarafından kanlar içerisinde yere yığıldığı görülen Özsü, vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sıhhat gruplarınca Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Özsu, yapılan tüm müdahalelere karşın hayatını kaybetti.
4 dolmuş ve 2 taksi değiştirip kaçmış
Olayla ilgili araştırmasını derinleştiren Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Ofis Amirliği grupları, olayın akabinde 322 farklı kamera imgesini izleyip, 250 kişinin tabirine başvurdu. Şüphelinin 45 yaşındaki balık toptancısı Halil N. olduğu belirlendi. Zanlının olayın akabinde 4 dolmuş ve 2 ticari taksi değiştirerek kaçtığı ve olayın akabinde 4 farklı adreste konakladığı belirlendi. Kuşkulu Halil N., Selimzade Mahallesi'nde saklandığı meskende Cinayet Ofis dedektifleri tarafından yakalandı. Zanlının cürüm aletini ise konutunun deposuna sakladığı öğrenildi.
''Yaptıkları radyo programını beğenmediği için vurdum''
Halil N. birinci tabirinde, ''Hazım Özsü, pandemi sürecinde program sunan N.K. arkadaşı ile birlikte yaptıkları radyo programını beğenmiyordum. Birkaç yanlış tabirlerini duyunca radyoyu arayıp ikaz ettim. Lakin beni dikkate almayıp tekrarladılar. Daha sonra konut adresini öğrendim. Gözüm dönmüştü, zile basarak akrabalarına Hazım Özsü'nun arkadaşı olduğumu ve kapıya inmesini söyledim. Özsü, aşağıya indiğinde, 'Artık sesini kısıyorum' diyerek belimden çıkardığım tabanca ile boğazına ateş ettim. Maksadım ayağından vurmaktı, lakin bir anlık boşlukla silah boğazına hizalanarak ateş aldı. Pişmanım'' dedi.
Kuşkulu Halil N.'nin daha evvelce taksirle adam yaralamak hatasından suç kaydının bulunduğu öğrenildi.