morfeus
Yeni Üye
Son dakika haberleri ortasında doğalgaz ödemeleri yer alıyor. Vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren 'Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır, kaideleri neler? 2022 Doğalgaz yardımı nasıl alınır, yattı mı, ne kadar ödenecek?' üzere soruların cevaplarını araştırıyor. Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Doğalgaz Tüketim Desteği'nde ödemelerin başladığını duyurdu. Pekala doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı ne kadar? İşte merak edilenler...
Doğalgaz yardımı başvurusu başladı mı? Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği doğalgaz yardımı takviyesi müracaatları merak konusu oldu. Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bir vakitler kömür yardımı olarak verilen yakıt yardımının 2022 yılında doğalgaz takviyesi olarak ödeneceğini 2021'in son günlerinde açıklamıştı. Artık ise Derya Yanık, muhtaçlık sahiplerine yönelik Doğalgaz Tüketim Desteği'nde ödemelerin başladığını duyurdu. Yanık birinci taksit kapsamında 230 bin haneye 80,5 milyon TL takviye verdiklerini söyledi. Peki doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı ne kadar?
Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Doğalgaz yardımı müracaatında bulunmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet ekranı üzerinden Sosyal Yardım Müracaat Hizmeti bölümünden başvuru yapabilecekler. Başvurusu onaylananlar PTT'ye giderek dekontlarını ibraz edecek.
SOSYAL YARDIM MÜRACAAT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ
Doğalgaz Yardımı Ne Kadar?
Bakan Derya Yanık, “İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Takviyesinde ödemelerimiz başladı. Isıl harita baz alınarak belirlediğimiz takviye fiyatımız 450 TL - 1.150 TL ortasında değişiyor. Ödemelerimizi iki taksit olarak gerçekleştiriyoruz. Ödemesini yaptığımız birinci taksit meblağı bölgelerin mevsimsel durumuna nazaran 225 TL ile 575 TL ortasında değişecek.”