Son Konu

Dolgu yüz lifting

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
36
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Medikal estetik meydanında en çok başvurulan süreçlerden birisi dolgu uygulamalarıdır.Yaşla birlikte ciltteki Hyaluronik asit varlığı ve üretimi %50 nispetinde azalmaktadır. Bunun sonucunda deide kırışıklıklar,çökmeler ve sarkık meydanlar oluşmaktadır.İşte bu noktada eski görünümümüze kavuşmak,bu çökme ve sarkmalardan kurtulmak ismine devalar arıyoruz. Genç popülasyon ise mahsusen dudak yahut rahatsız oldukları birtakım manzaraları gidermek mealinde da tahliller aramaktadırlar. İşte bu noktada dolgu (Hyaluronik asit) kusursuz bir tahlil ortağımız olarak önümüze çıkmaktadır. Hyaluronik asit ile ince – kalın kırışıklıklar,çökmeler ,sakmalar, ince dudaklar daha doğal ve hoş görünüme kavuşurlar.

Evvelce dolgu kararı verilirken yalnızca bölgesel mealde bir düzgünleştirmeye yönelik süreçler yapılmakta idi. Son yıllarda artık yüzü bütünsel bir yaklaşımla inceleyip ‘’yüz kaldırma’’ tekniği ile bir arada neler yapabiliriz noktasında hareket ediyor ve ona nazaran bir yaklaşım üslubu benimsiyoruz. . Genç ya da yaşlı manzaramızın anatomik ve simetrik orantılarıyla ilgili meselelerini çözerek, ülkü kabul edilen ALTIN ORANTILARA ulaşmaya çalışıyoruz. Tabiatta bu orantı hayatımızın her ortamında önümüze çıkıyor.

Birinci olarak Altın Nispeti M.Ö. 3000 yıllarında insanoğlu fark etmiştir. Altın nispet 1.618 dir. Bir ölçünün bir ölçüye bölünmesi ile oluşur.

Mısır Piramitleri,Athina’daki Pantheon Tapınağı, Nuh’un gemisi, Kur-an, ichalengelo’nun David heykeli, Mona Lisa, Paris’teki Notre Dame Kathedrali bu nispet göz önüne alınarak yapılmış.

İşte bu nedenle artık bölgesel değil,simetrik ve altın nispetlerine uymaya çalışan bir yaklaşımla hareket ediyor ,tüm yüzü bir bütün olarak ele alıyoruz. Emel genç görünmek ve uzun vadede yaşlanmayı geciktirmek. Tertipli dolgu yaptıranlarda bu devirle bir avantaja dönüşüyor ve süreç yaptırmayan kişilere nazaran görünüm açısından büyük farklılıklar oluşuyor.

Hyaluronik asit, en çok kullanılan dolgu hususudur. Bu unsurun alerji riski epeyce azdır ve hyalurinaz denen bir unsur ile anında eritilebilir. Eritilebilir olması da zahmetli bir durum oluşsa bile acilen düzeltilebileceğinden hastayı ve tabibi korur. Tasarrufu kolay ve ağrısızdır. Pratik 0-40 dakika arası sürebilir. Bazen hafif bir ödem ve kızarılık oluşabilir, fakat birkaç saatte bu da düzelir.

Dolgular yüzün her noktasında kullanılır. Gelgelelim her farklı kesim için farklı yoğunlukta Hyaluronik asit tercih etmek gerekir. Bu da doktorun tecrübesine ve o nahiye deformasyonuna bağlı olarak karar verilmesi gereken bir durumdur.

Süreksiz dolguların tesiri pratiğinin ömrü 6 ay ile 24 ay arasında değişmektedir. Bu mühlet seçilen dolgunun içeriğine ve yoğunluğuna nazaran değişmektedir.

 
Üst Alt