Son Konu

Dünyada İlk! Hayvanlar Aşılanıyor

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-3c401d5fa85ecb06763010caef88d77e89c3a117.jpg


Zarurî aşılama siyaseti uygulanmasına karşı olduğunu ülkesinde uygulanmasının maksada uygun olmayacağını söyleyen Rusya Devlet Lideri Putin'in açıklamalarının akabinde Rusya'da yetkililer koronavirüse karşı hayvanları aşılamaya başladıklarını söyledi






Rusya, 'dünyada bir ilk' olarak mart ayı sonunda hayvanlar için Kovid-19 aşısı geliştirdiğini açıklamış, Rusya Tarım Eserleri Kontrol Ajansı Lideri Dankvert, o aşının birinci partisinin mayıs başında kullanıma sunulabileceğini duyurmuştu.

Rusya'nın veterinerlik gözlemci kurumu Rosselkhoznadzor, mahallî medyaya açıklamasında kimi bölgelerdeki veteriner kliniklerinin hayvanlara aşı uygulamaya başladığını tabir etti. Kurum, Carnivak-Cov ismi verilen aşıya Avrupa Birliği ülkeleri, Arjantin, Güney Kore ve Japonya'dan da ilgi gösterildiğini söyledi.

Rosselkhoznadzor danışmanı Julia Melano, bilhassa "besicilerin, sık seyahat eden evcil hayvan sahiplerinin ve hür dolaşan hayvanların sahiplerinin aşıya ilgi gösterdiğini ve kliniklere aşı için müracaat yapanların sayısının arttığını" söyledi.

 
Üst Alt