E elektronikci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,387 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 35 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 13 Haz 2024 #1 Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler Keki için; 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt (tepeleme olmasın) 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un Elmalı harç için; 2 adet elma 1 tatlı kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker Üzeri için; 1 çay bardağı dövülmüş fındık yahut ceviz 2 yemek kaşığı hindistan cevizi Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kek için yumurta ve şekeri bir kaba ekleyip beyazlaşana kadar çırpalım. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip biraz karıştıralım. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırıp yağlanmış orta uzunluk borcama kek harcını döküp yayalım. Elmalı harç için elmaların kabuklarını soyup ufak ufak doğrayıp bir kaba alalım. Elmalara tarçın ve şekeri ekleyip karıştırıp kek harcının üzerine yayalım. Üzerine konutta olan malzemelerinizden ceviz, fındık yahut file badem serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika denetimli pişirelim. Kekimiz piştikten sonra dileğe nazaran pudra şekeri ile servis edebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. Not; Üzeri için meskende hangi materyal varsa ekleyebilirsiniz. ben bu sefer 2 yemek kaşığı file badem kullandım. @eylulun__mutfagii instagram sayfamı takip ederseniz çok sevinirim Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler Keki için; 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt (tepeleme olmasın) 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un Elmalı harç için; 2 adet elma 1 tatlı kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı şeker Üzeri için; 1 çay bardağı dövülmüş fındık yahut ceviz 2 yemek kaşığı hindistan cevizi Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kek için yumurta ve şekeri bir kaba ekleyip beyazlaşana kadar çırpalım. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip biraz karıştıralım. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırıp yağlanmış orta uzunluk borcama kek harcını döküp yayalım. Elmalı harç için elmaların kabuklarını soyup ufak ufak doğrayıp bir kaba alalım. Elmalara tarçın ve şekeri ekleyip karıştırıp kek harcının üzerine yayalım. Üzerine konutta olan malzemelerinizden ceviz, fındık yahut file badem serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika denetimli pişirelim. Kekimiz piştikten sonra dileğe nazaran pudra şekeri ile servis edebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. Not; Üzeri için meskende hangi materyal varsa ekleyebilirsiniz. ben bu sefer 2 yemek kaşığı file badem kullandım. @eylulun__mutfagii instagram sayfamı takip ederseniz çok sevinirim Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı