M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 4 Ağu 2024 #1 Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 2 adet elma 2 yemek kaşığı şeker Yarım tatlı kaşığı tarçın Yarım çay bardağı fındık yada ceviz (olmasa da olur ) 3 yemek kaşığı tereyağı Yarım su bardağı pudra şekeri 1 yumurta(büyük ise yarısını koyabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı yoğurt 1 paket vanilya 1 silme çay kaşığı kabartma tozu 2,5 su bardağı un Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı Elmaları rendeleyin. Üzerine şekeri ekleyip ocağa alın ve elmalar sulanıp, şekerler eridiğinde tarçın ekleyip karıştıralım. Suyunu çekip kıvam alınca üzerine kırılmış fındık yada ceviz ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. Fındık ve ceviz kural değil dilerseniz eklemeyin. Hamuru için un hariç bütün materyalleri ekleyip karıştırın. Unu denetimli bir biçimde yoğurarak ekleyin. Hamura yaklaşık 2. 5 su bardağı un ekledim. Yoğrulan hamuru kenara alıp 2 modüle bölün ve merdane yardımı ile yuvarlak biçim verin. Tencere kapağı üzere bir şey ile hal verebilirsiniz. Yuvarlak form verdiğiniz hamuru 4 eşit kesime bölün ve bıçakla çizikler atın. İçerisine materyalleri koyup birebir halde devam edin. Yaklaşık 18 tane çıkıyor. 175 -180 derece de ısıtılmış fırına atın ve 15 -20 dk pişirin. Rengi değişmeden fırından pişip pişmediğini denetim ederek alın. Üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 2 adet elma 2 yemek kaşığı şeker Yarım tatlı kaşığı tarçın Yarım çay bardağı fındık yada ceviz (olmasa da olur ) 3 yemek kaşığı tereyağı Yarım su bardağı pudra şekeri 1 yumurta(büyük ise yarısını koyabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı yoğurt 1 paket vanilya 1 silme çay kaşığı kabartma tozu 2,5 su bardağı un Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı Elmaları rendeleyin. Üzerine şekeri ekleyip ocağa alın ve elmalar sulanıp, şekerler eridiğinde tarçın ekleyip karıştıralım. Suyunu çekip kıvam alınca üzerine kırılmış fındık yada ceviz ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. Fındık ve ceviz kural değil dilerseniz eklemeyin. Hamuru için un hariç bütün materyalleri ekleyip karıştırın. Unu denetimli bir biçimde yoğurarak ekleyin. Hamura yaklaşık 2. 5 su bardağı un ekledim. Yoğrulan hamuru kenara alıp 2 modüle bölün ve merdane yardımı ile yuvarlak biçim verin. Tencere kapağı üzere bir şey ile hal verebilirsiniz. Yuvarlak form verdiğiniz hamuru 4 eşit kesime bölün ve bıçakla çizikler atın. İçerisine materyalleri koyup birebir halde devam edin. Yaklaşık 18 tane çıkıyor. 175 -180 derece de ısıtılmış fırına atın ve 15 -20 dk pişirin. Rengi değişmeden fırından pişip pişmediğini denetim ederek alın. Üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.