M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 16 Kas 2023 #1 Enfes Aile Uzunluğu Çiğköfte Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı ince köftelik bulgur 2 su bardağı ılık su 1 çay bardağından biraz az sıvı yap 3,5 yemek kaşığı salça (Domates ve biber karışık olabilir) 2 yemek kaşığı isot 1 yemek kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı sumak 2 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet orta uzunluk soğan 1 tatlı kaşığı ketçap 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 2-3 damla limon Enfes Aile Uzunluğu Çiğköfte Tanımı Yapılışı Öncelikle ister tepsi ister plastik kabınızın içine bulguru koyuyorsunuz. (tepsi olursa işiniz daha rahat olur. ) Ilık suyunuzdan 1, 5 su bardağı alıp bulgurunuzu güzelce ıslatıyorsunuz. ( 1-2 dakika beklerseniz bulgurun faydasına olur). Üzerine hazırladığınız materyalleri ekliyorsunuz. Ben baharatlarımı ve salçayı bir yemek tabağının içine koyuyorum. Soğanımı robottan geçirip malzemelerimin ortasına ekliyorum ve hepsini birebir anda bulgurumun üzerine bırakıyorum. Gereçleriniz karışana kadar güzelce yoğurun, sertleşecektir. Daha sonra geride kalan yarım bardak ılık suyunuzu ve sıvı yağınızı ekleyin. Akabinde kabaca yoğurmaya devam edin. Çiğköfte kendini yeterlice topladıktan sonra ketçap, nar ekşisi ve limonunuzu da ekleyin. Son dokunuşları yapıyorsunuz elinizle kıvamını yoklayın. Yapışkan kıvamda olmaması gerekiyor. Şayet o denli olduysa biraz daha yoğurup sıkmaya başlayabilirsiniz. Tabağınızı güzelce süslemek size kalmış. .
Enfes Aile Uzunluğu Çiğköfte Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı ince köftelik bulgur 2 su bardağı ılık su 1 çay bardağından biraz az sıvı yap 3,5 yemek kaşığı salça (Domates ve biber karışık olabilir) 2 yemek kaşığı isot 1 yemek kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı sumak 2 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet orta uzunluk soğan 1 tatlı kaşığı ketçap 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 2-3 damla limon Enfes Aile Uzunluğu Çiğköfte Tanımı Yapılışı Öncelikle ister tepsi ister plastik kabınızın içine bulguru koyuyorsunuz. (tepsi olursa işiniz daha rahat olur. ) Ilık suyunuzdan 1, 5 su bardağı alıp bulgurunuzu güzelce ıslatıyorsunuz. ( 1-2 dakika beklerseniz bulgurun faydasına olur). Üzerine hazırladığınız materyalleri ekliyorsunuz. Ben baharatlarımı ve salçayı bir yemek tabağının içine koyuyorum. Soğanımı robottan geçirip malzemelerimin ortasına ekliyorum ve hepsini birebir anda bulgurumun üzerine bırakıyorum. Gereçleriniz karışana kadar güzelce yoğurun, sertleşecektir. Daha sonra geride kalan yarım bardak ılık suyunuzu ve sıvı yağınızı ekleyin. Akabinde kabaca yoğurmaya devam edin. Çiğköfte kendini yeterlice topladıktan sonra ketçap, nar ekşisi ve limonunuzu da ekleyin. Son dokunuşları yapıyorsunuz elinizle kıvamını yoklayın. Yapışkan kıvamda olmaması gerekiyor. Şayet o denli olduysa biraz daha yoğurup sıkmaya başlayabilirsiniz. Tabağınızı güzelce süslemek size kalmış. .