2 adet domates rendesi (ben konserve domates şişesi kullandım )
Yarım demet maydanoz
Dere otu
Kuru nane (taze varsa taze daha hoş olur)
3 diş sarımsak
2 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı pul biberi
3 adet limon suyu
Yarım su bardağı zeytin yağı
Yeteri kadar tuz
Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben enginarlarımızı buz dolabımda ki evvelce haşlayıp koyduğum enginarlarımı kullandım. Sizler aldığınız enginarları evvel bol limon suyunu enginarın her yerine gezdirin ve az bir şey haşlayın.
Eğer çabucak yapacaksanız çabucak haşlayıp kullanın ben haşlayıp, buz dolabında atmıştım.
Haşlanan enginarları tekrar limon suyu ve zeytin yağını karıştırıp, enginarlarımızın zirvesinden yaprakların ortalarına girecek biçimde dökün.
Bu ortada ben enginarı katiyetle kalbini çıkarmıyorum zira piştiğinde en son kalbi kalıyor ve içerisindeki tüyleri bizi rahatsız etmiyor kolay kolay çıkıyor zati.
Sonra iç gereçlerini hazırlayalım. Evvel soğanımızı güzelce doğrayalım domatesimizi rendeleyelim sarımsağımızı rendeleyelim yeşilliklerimizi yıkayıp, güzelce doğrayalım pirinçimizi yıkayalım.
Bütün gereçleri karıştırıp baharatlarımızı ekleyelim. Artık enginarlarımız dolduralım enginarlarımız en dış yaprakta başlayarak döndürerek dolduralım tabi ben doldurma sürecini tencerede yaptım.
Dolduğumuz enginarlarımızı yarısına gelecek kadar kaynatılmış şu ekleyerek pirinçlerimiz pişene kadar kısık ateşte pişirin.
Arada suyunu enginarlarımızın üzerine kaşıkla gezdirin bir kaç kez ortada tekrarlayın ve pirincin piştiğine emin olduğunuzda altını kapatın ve biraz soğuduğunda yiyebilirsiniz. Bizim en sevdiğimiz yemeğimiz inşallah sizlerde beğenirsiniz afiyet olsun.