Son Konu

Evde Pratik Ekmek (Mini Boy)

teknoloji

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
evde-pratik-ekmekmini-boy.jpg

Evde Pratik Ekmek (Mini Boy) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2 su bardağı ılık su(400ml)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı kuru maya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un(200ml bardak kulandım)
Üzeri için;
  • Yoğurt

Evde Pratik Ekmek (Mini Boy) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle uygun bir kaba su maya ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz 5 dakika kadar bekletiyoruz.
  2. Daha sonra yoğurma kabımıza aldığımız un ve tuzun üzerine bu karışımı ekleyip hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  3. Hamurumuz yumuşak bir hamur olacağı için ellerinize yapışabilir ellerimizi hafif ıslatarak yoğurursak hamurumuz daha çabuk toplarlayabiliriz.
  4. Hazır olan hamurumuzun üzerini streç sinemayla kapatıp bir bez ile kapatalım. (hamurumuzun çabuk mayalanmasını sağlayacaktır).
  5. Hamurumuzu 40 dakika kadar dinlendirelim.
  6. Daha sonra hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve hamurumuzu 8 eşit modüle bölelim. Ben küçük ekmek yapmak istediğim için bezelerimi küçük aldım siz olağan ekmek üzere de yapabilirsiniz.
  7. Hazır olan bezelerimizi elimizle yuvarlayalım ve kenarları daha ince olacak formda rulo haline getirelim.
  8. Şekillendirdiğimiz hamuru pişirme kağıdı üzerine yerleştirelim ve üzerlerine yoğurt sürelim. Tepsi mayası yapmaya gerek yok tıpkı ölçüde kabaracaktır.
  9. Son olarak ekmeklerimizin üzerini keskin bir bıçakla ortalarından tek çizgi halinde keselim.
  10. Önceden ısınmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Ekmeklerimiz hazır afiyet olsun

Not:ekmeklerimizi pişerken fırınımızın içerisine uygun bir kapta su kayalım. Ekmeklerimizin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.

Evde Pratik Ekmek (Mini Boy) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt