Evde Pratik Ekmek (Mini Boy) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık su(400ml)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1.5 yemek kaşığı kuru maya
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı un(200ml bardak kulandım)
- Yoğurt
Evde Pratik Ekmek (Mini Boy) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle uygun bir kaba su maya ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz 5 dakika kadar bekletiyoruz.
- Daha sonra yoğurma kabımıza aldığımız un ve tuzun üzerine bu karışımı ekleyip hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Hamurumuz yumuşak bir hamur olacağı için ellerinize yapışabilir ellerimizi hafif ıslatarak yoğurursak hamurumuz daha çabuk toplarlayabiliriz.
- Hazır olan hamurumuzun üzerini streç sinemayla kapatıp bir bez ile kapatalım. (hamurumuzun çabuk mayalanmasını sağlayacaktır).
- Hamurumuzu 40 dakika kadar dinlendirelim.
- Daha sonra hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve hamurumuzu 8 eşit modüle bölelim. Ben küçük ekmek yapmak istediğim için bezelerimi küçük aldım siz olağan ekmek üzere de yapabilirsiniz.
- Hazır olan bezelerimizi elimizle yuvarlayalım ve kenarları daha ince olacak formda rulo haline getirelim.
- Şekillendirdiğimiz hamuru pişirme kağıdı üzerine yerleştirelim ve üzerlerine yoğurt sürelim. Tepsi mayası yapmaya gerek yok tıpkı ölçüde kabaracaktır.
- Son olarak ekmeklerimizin üzerini keskin bir bıçakla ortalarından tek çizgi halinde keselim.
- Önceden ısınmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Not:ekmeklerimizi pişerken fırınımızın içerisine uygun bir kapta su kayalım. Ekmeklerimizin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.
Evde Pratik Ekmek (Mini Boy) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı