Son Konu

Eylül ayında bahçede ne yapılır? Eylül ayında bahçeye ne ekilir? Eylül ayında bahçe bakımı

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
eylul_ayinda_bahcede_ne_yapilir_eylul_ayinda_bahce_bakimi_1600695414_5575.jpg

Bahçe düzenlemelerinin en fazla yapıldığı mevsim sonbahar mevsimidir. Özellikle eylül ayında bahçede bulunan bitkileri ve ağaçları budama işlemini yapabilirsiniz. Ayrıca eylül ayında bitkileri köklendirmek ve çiçeklerin yaz sıcağından kuruyan kısımlarını temizlemenin tam zamanı. İşte eylül ayında bahçede yapabileceğiniz işler:



Sonbahar mevsimi yağan yağmurlar ve toprağın nemli olmasından dolayı bahçe dikimi için en önemli zamandır. Eylül ayında yapacağınız ekim ve budama işlemleri bitkilerinizi canlandırmasına ve büyümesini sağlayacaktır. Sonbahar aylarında toprak hala ılık iken bitkileri budayıp dikmek bitkilerin yeni kökler vermesini sağlar. Aynı zamanda sonbahar mevsiminde bitkilerden daha güzel verim alabilmek için toprağı havalandırmak gerekiyor. Böylelikle toprağın daha fazla geçirgenliğini sağlamış olursunuz. Bahçede varsa bütün yabani otlar temizlenmesi yapılır. Sonbahar yağmurlarıyla birlikte bahçede bulunan çiçekleri bakımını yapılır, varsa dilecek soğanlı bitkiler dikilir. Eylül ayında bahçede yapılması gerekenler detayları haberimizde: 

OAzCp_1600520327_6719.jpg
eylül ayında bahçede ne ekilir


EYLÜL AYINDA BAHÇEDE NE YAPILIR?

≈ Eylül ayı ortanca, sardunya, katırtırnağı, mor salkım, gül gibi bitkilerden alacağınız çelikleri köklendirmek için en uygun aydır. Sonbahar mevsiminde toprağı havalandırıp temizledikten sonra ortanca ve sardunyalar, toprağa daldırıldıklarında kolayca köklenmesi gerçekleşir. Diğer bitkiler için köklendirme hormonu kullanmak işinizi çok daha kolay hale getirebilir. Çiçeklerden solmuş, sararmış gülleri temizleyip bitkiye şekil verebilirsiniz.

XcLRN_1600520364_6246.jpg
güller nasıl budanır


≈ Sarmaşık gibi bitkilerinizi, sonbahar rüzgarlarına karşı sağlam desteklerle sabitleyin.

≈ Soğuktan etkilenecek bitkilerinizi iç mekana almaya başlayın.

T6Rzz_1600520315_4891.jpg
bahçe bakımı nasıl olmalı


≈ Keskin soğukların olmadığı bölgelerde begonya, zinya ve horoz ibiği gibi yıllık çiçekleri ekebilirsiniz. İçinde bulunduğumuz günler bunun için oldukça idealdir. Ilıman sonbahar sıcaklıklarında gelişirler ve kışın başlarında çiçek açarlar. İki hafta boyunca onları her gün sulamalısınız.

y9RII_1660651777_6384.jpg
sebze ekimi nasıl yapılır


SEBZELERİ EKMEYİ UNUTMAYIN!

En sağlıklı sebzeler arasında yer alan yeşilliklerden maydanoz , dereotu ve roka tohumlarını yavaştan ekmeye başlayabilirsiniz.


 
Üst Alt