D dadaş Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,364 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 30 Kas 2023 #1 Fırında Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler Tavuk sote; 400 gram tavuk göğsü 1 adet orta boy soğan 2 adet sivri biber 1 adet kapya biber 1 adet domates 1 yemek kaşığı salça 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Pul biber Karabiber Kekik Toz biber Patates püresi; 4 adet orta boy patates Rende kaşar peyniri Yarım çay bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Karabiber Muskat Üzeri; Kaşar peyniri Fırında Püreli Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Patatesleri soyup haşlıyoruz. Tavukları zar büyüklüğünde doğrayıp tavada suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Doğradığımız soğanı ekleyip biraz kavuruyoruz. Ardından biberleri ve domatesi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Salçayı ve baharatları ekleyip tavuğu pişiriyoruz. Haşlanan patatesleri ezici ile ezip malzemeleri ekliyoruz. Hazır olan püreyi fırın kabına alıp üzerine tavuk soteyi ekliyoruz. En son üzerine kaşar peynirini rendeleyip 200 derecede fanlı olarak ısıtılmış fırında kaşar peynirler kızarana kadar pişiriyoruz. Yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun. Benim malzemelerim biraz fazla olduğu için tekli güveçlerde yaptım. Siz isterseniz misafirleriniz için böyle tekli güveçlerde yapabilirsiniz. Fırında Püreli Tavuk Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Fırında Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler Tavuk sote; 400 gram tavuk göğsü 1 adet orta boy soğan 2 adet sivri biber 1 adet kapya biber 1 adet domates 1 yemek kaşığı salça 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Pul biber Karabiber Kekik Toz biber Patates püresi; 4 adet orta boy patates Rende kaşar peyniri Yarım çay bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Karabiber Muskat Üzeri; Kaşar peyniri Fırında Püreli Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Patatesleri soyup haşlıyoruz. Tavukları zar büyüklüğünde doğrayıp tavada suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Doğradığımız soğanı ekleyip biraz kavuruyoruz. Ardından biberleri ve domatesi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Salçayı ve baharatları ekleyip tavuğu pişiriyoruz. Haşlanan patatesleri ezici ile ezip malzemeleri ekliyoruz. Hazır olan püreyi fırın kabına alıp üzerine tavuk soteyi ekliyoruz. En son üzerine kaşar peynirini rendeleyip 200 derecede fanlı olarak ısıtılmış fırında kaşar peynirler kızarana kadar pişiriyoruz. Yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun. Benim malzemelerim biraz fazla olduğu için tekli güveçlerde yaptım. Siz isterseniz misafirleriniz için böyle tekli güveçlerde yapabilirsiniz. Fırında Püreli Tavuk Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı