M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 11 Haz 2024 #1 Fokaça Ekmeği (İtalyan Ekmeği) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık su 1 paket kuru maya Çeyrek çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Üzeri için: Çeyrek çay bardağı zeytinyağ 1 çay kaşığı kimyon Pulbiber yahut fesleğen (Baharat kullanabilirsiniz ben kullanmadım) 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı tuz 1 diş sarımsak rendesi Çeri domates Biber Zeytin (İsteğe bağlı) Fokaça Ekmeği (İtalyan Ekmeği) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Ilık su, şeker, mayayı bir kaba alalım. Sırası ile öteki materyalleri koyup kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini örtelim en az 35 dk mayalanmaya bırakalım. Sosu için tüm gereçleri bir kasede karıştıralım. Mayalanan hamuru tart kalıbını hafif yağladıktan sonra elimizle açarak kalıbın içine eşit ölçüde yayalım. Hazırladığımız sosu bir fırça ile hamurun her yerine güzelce sürelim. Çeri domatesleri aralıklı formda yeteri kadar hafif bastırarak dizelim. Biberleri de koyalım. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Fırından çıkınca pak bezle örtelin dinlensin.Focaccia nefis italyan ekmeği kahvaltı için olağanüstü bir alternatif deneyeceklere afiyet olsun
Fokaça Ekmeği (İtalyan Ekmeği) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık su 1 paket kuru maya Çeyrek çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Üzeri için: Çeyrek çay bardağı zeytinyağ 1 çay kaşığı kimyon Pulbiber yahut fesleğen (Baharat kullanabilirsiniz ben kullanmadım) 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı tuz 1 diş sarımsak rendesi Çeri domates Biber Zeytin (İsteğe bağlı) Fokaça Ekmeği (İtalyan Ekmeği) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Ilık su, şeker, mayayı bir kaba alalım. Sırası ile öteki materyalleri koyup kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini örtelim en az 35 dk mayalanmaya bırakalım. Sosu için tüm gereçleri bir kasede karıştıralım. Mayalanan hamuru tart kalıbını hafif yağladıktan sonra elimizle açarak kalıbın içine eşit ölçüde yayalım. Hazırladığımız sosu bir fırça ile hamurun her yerine güzelce sürelim. Çeri domatesleri aralıklı formda yeteri kadar hafif bastırarak dizelim. Biberleri de koyalım. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Fırından çıkınca pak bezle örtelin dinlensin.Focaccia nefis italyan ekmeği kahvaltı için olağanüstü bir alternatif deneyeceklere afiyet olsun