Hamburger (Ekmeği Ve Sosu İle) Tanımı İçin Malzemeler
Hamburger ekmeği hamuru için;
- 400 gram un
- 1 adet yumurta
- 150 ml su (1 su bardağından 1 parmak eksik)
- 50 ml süt (Çeyrek çay bardağı)
- 30 gram toz şeker (2 yemek kaşığı)
- 2 çay kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 2.5 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 çay kaşığı susam
- 200 gram mantar
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 800 gram dana döş kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Damak tadına nazaran;
- Iceberg
- Kornişon turşu
- Domates
- Sarımsaklı mayonez
- Ketçap
- Acı sos
- Hardal
Hamburger (Ekmeği Ve Sosu İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ekmeğimizi yapmak için un ve tereyağ hariç tüm malzemeyi homojen kıvama gelene kadar karıştırıp, una ekleyin 5 dk kadar yoğurup, tereyağı ekleyelim kıvam alana kadar yoğurduktan sonra (Ele yapışan yumuşak bir hamur olacak)
- Tereyağı ile yağladığımız bir kaba alıp mayalanmaya bırakalım. Yaklaşık 1 saat kadar.
- Hamur mayalanmaya aldıktan sonra sosumuzu ve köftemizi hazırlayalım.
- Mantar sos için; soğanlarımızı piyazlık halde doğrayıp yağda karamelize kıvama gelene kadar karıştırıp içerisine şeker ekleyelim 2 dk şeker ile pişirip, doğranmış olan mantarı ekleyelim.
- Üzerine tuzunu ekleyip kısık ateşte mantarlar pişene kadar orta ara karıştırarak pişmeye bırakalım.
- Köfte için; kıymamıza tuz karabiber ekleyerek karıştıralım (Çok yoğurmayalım etimiz sertleşmesin) 10 dk dinlendirip form verelim.
- Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alalım yavaşça düzeltip 8 kesime bölelim yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım üzerine yumurtalı karışımı her yerine gelecek formda sürüp, susam serpin.
- 200 derece fırında 20 dk pişirelim pişen ekmekleri bir ızgara üzerine çıkararak soğumaya bırakalım.
- Köftelerimizi yanmaz tava yada döküm bir tavada pişirelim en son köftelerin üzerine chedar peynirimizi koyarak (2 dk) pişirelim.
- Pişen köfteleri ekmeğimizin içerisine yerleştirelim (Ben evvel ekmeğe sarımsaklı mayonez, hardal, acı sos, ketçap sürüp. Üzerine köfteleri yerleştirdim üstüne damak tadına nazaran turşu domates ve ıceberg koydum)
- Mantar sosumuzu da ekleyerek ekmeği kapattım. Afiyet olsun