M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 21 Kas 2023 #1 Harira (Fas Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler ️1 adet kuru soğan ️1 adet kerevizin yalnızca (sapı ile bir arada yaprakları) ️1 tutam maydanoz ️1 su bardağı domates püresi ️1 yemek kaşığı salça ️2 yemek kaşığı un ️4 yemek kaşığı zeytinyağı ️1 su bardağı kemik suyu ️1 çay bardağı tel şehriye ️1 su bardağı haşlanmış nohut ️1 çay kaşığı tarçın ️1 çay kaşığı toz zencefil ️1 çay kaşığı toz zerdeçal ️1 çay kaşığı karabiber ️1 tatlı kaşığı tuz Harira (Fas Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencereye zeytinyağını salçayı alıp kavurdum, üzerine domates püresi ekledim kavurmaya devam ettim . Unu ek edip tekrardan karıştırdım. Bu ortada kuru soğanı,maydanozu, kereviz yaprakları ve sap kısımlarını 1 bardak su ilavesiyle blenderdan geçirip püre haline getirdim. Tencereye yavaş yavaş püreyi ekledim. 2 bardak soğuk su ve kemik suyunun da ilavesiyle karıştırarak pişirmeye devam ettim. Kaynayıp yoğunlaşmaya başlayınca 1 lt kadar sıcak su ve baharatları da ekledim. Ardından tel şehriye haşlanmış nohutu da ekleyip kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dk daha pişirdim . Fas yöresine ilişkin bu çorbayı biz ailece çok beğendik Arada değişiklik yapmak isterseniz tavsiye ederim Harira (Fas Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Harira (Fas Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler ️1 adet kuru soğan ️1 adet kerevizin yalnızca (sapı ile bir arada yaprakları) ️1 tutam maydanoz ️1 su bardağı domates püresi ️1 yemek kaşığı salça ️2 yemek kaşığı un ️4 yemek kaşığı zeytinyağı ️1 su bardağı kemik suyu ️1 çay bardağı tel şehriye ️1 su bardağı haşlanmış nohut ️1 çay kaşığı tarçın ️1 çay kaşığı toz zencefil ️1 çay kaşığı toz zerdeçal ️1 çay kaşığı karabiber ️1 tatlı kaşığı tuz Harira (Fas Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencereye zeytinyağını salçayı alıp kavurdum, üzerine domates püresi ekledim kavurmaya devam ettim . Unu ek edip tekrardan karıştırdım. Bu ortada kuru soğanı,maydanozu, kereviz yaprakları ve sap kısımlarını 1 bardak su ilavesiyle blenderdan geçirip püre haline getirdim. Tencereye yavaş yavaş püreyi ekledim. 2 bardak soğuk su ve kemik suyunun da ilavesiyle karıştırarak pişirmeye devam ettim. Kaynayıp yoğunlaşmaya başlayınca 1 lt kadar sıcak su ve baharatları da ekledim. Ardından tel şehriye haşlanmış nohutu da ekleyip kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dk daha pişirdim . Fas yöresine ilişkin bu çorbayı biz ailece çok beğendik Arada değişiklik yapmak isterseniz tavsiye ederim Harira (Fas Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı